Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Schimmig, schimmiger, schimmigst

Al diverse decennia zijn mensen op de vlucht, zijn zij uit hun eigen land vertrokken, 'huis en haard verlatend', om voor hen moverende redenen. Het is natuurlijk verschrikkelijk, maar wel een logisch gevolg als jouw land door oorlog wordt geteisterd. Zij mogen op een gegeven moment zich wel of niet hier vestigen. Níet als er op korte termijn uitzicht is op verbetering, wél als daarentegen het tegendeel het geval is. Veel mensen doen hier niet (zo) moeilijk over. Daartegenover staat dat er mensen zijn die tegenovergesteld denken; misschien hebben zij gelijk en zijn er binnen afzienbare tijd meer moskeeën dan kerken, meer mensen met een getinte dan een blanke huid en meer Arabische- dan Nederlandse kranten. Dan hebben wij (een) proble(e)m(en) die wij niet (moeten) willen. Er moeten met andere woorden duidelijke grenzen worden getrokken om te voorkomen dat wij 'vreemdelingen' in ons eigen land worden. Er moeten dus eveneens figuurlijk grenzen worden getrokken. Regels worden opgesteld, want niemand wil radicalisering op welk vlak en in welke vorm dan ook. Onze 'postzegel' was klein, is door inpoldering hier en daar iets groter geworden, is nog immer klein en zal te allen tijde klein blijven. Dit is wat mij betreft prima; klein maar fijn! Grote landen hebben meer te bieden, de meeste althans, maar wat mij betreft Nederland niet minder; in verhouding zeker.

Gedemonstreerd met 100.000'den tegen extreem rechts en de Duitse politieke partij AfD. De demonstraties begonnen na onthullingen over een bijeenkomst eind vorig jaar waar door AfD'ers en neonazi's werd gesproken over plannen om onder meer Duitsers met een migratieachtergrond het land uit te zetten. Stel je voor dat er een nieuwe A.H. opstaat die zowel neonazi's als AfD'ers zodanig weet te manipuleren als op te ruien, zodat zij meegaan in verering, maar bovenal uitvoering van deze A.H.-ideologie, waarbij en masse, naast migranten, net als in W.O.II, andersdenkenden, dus dissidenten werden geslachtofferd. Het grootste probleem zullen de zogenaamde 'ratten' zijn; de overlopers, ofwel manipulatoren, die met behulp van kunstgrepen tegenstanders proberen over te halen te verraden of te moorden. Beland in die fase is de Derde Wereldoorlog een feit, want bij wantrouwen dat in zo'n situatie een meer dan logisch gevolg is, vertrouwt iedereen niemand meer en in zo'n fase wil niemand terechtkomen. Toch is de kans inmiddels aanmerkelijk groter dan een decennium geleden, want de ontwikkelingen gaan door en volgen elkaar in een heel rap tempo op. Wie, als voorbeeld, houdt rekening met de Europees-Aziatische dictator Putin? Deze zichzelf ontwikkelde despoot/potentaat die op zijn beurt weer een goed contact met de Chinese despotische/potentatische president Xi onderhoudt. De wereld wordt op een bepaalde manier helder aangaande politieke doelen, maar daarentegen schimmiger als het gaat om leiderschap;

- ...want wie gaat er voor?
- ...voor wie, maar bovenal:
- ...waarom?

Zij die er voor gaan, zijn net zo goed wereld- als andere gezagsgetrouwelingen die de pechburgers met raad en daad zowel moeten bijsturen als bijstaan...!

Schrijver: Annejan Kuperus
8 februari 2024


Geplaatst in de categorie: politiek

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 56



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)