Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Valse tribunalen in Jemen

De Jemenitische mensenrechtenverdedigster Fatma al-Arwali is op 13 augustus2022 bij de controlepost in al Manshour, Ta'iz, door de Huthi-veiligheidstroepen gearresteerd. De Huthi-autoriteiten zijn misdadig bezig en hun inlichtingendiensten hebben Fatma's mensenrechten op een gruwelijke manier geschonden. Zij is niet de enige die door deze dictatoriale macho's wordt mishandeld. Zo wordt zij o.a. onderworpen aan een gedwongen verdwijning, incommunicado, een langdurige hechtenis en een gebrek aan, zeg maar gerust een ontbreken aan rechtsbijstand. Ze krijgt door het veiligheidsdiensttribunaal van sadistische schurken op botte wijze geen advocaat toegewezen. Zij negeren alles wat haar vrijlating kan bewerkstelligen. Zij zijn bevooroordeeld en zij wensen dat niet te veranderen. Hun wil is wet en tegenspraak wordt niet geduld. Dit soort stijfkoppige dictators dienen van het bestuurlijke toneel te verdwijnen, maar vooralsnog moeten we het onderhandelingsspel meespelen om maar iets ten positieve gedaan te krijgen.

Fatma's eerste zitting was op 19 september 2022 voor het Gespecialiseerde Strafhof voor veiligheidsgerelateerde misdaden in Sana'a. Dat doet me denken aan Poetins uitspraak 'gespecialiseerde operatie'. Blijkbaar noemen ordinaire schurken hun misdaden graag 'gespecialiseerd'. Zij zijn gespecialiseerd in het verdoezelen van misdaden. Als specialisten blinken zij uit in het verkrachten en ontkrachten van heilige zaken. De directrice van Amnesty International voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika Grazia Careccia zegt, dat er 'totale minachting van de Huthi's voor de internationale normen voor een eerlijk proces' is. Dat zij aan piraterij en het beschieten van internationale handelsschepen doen, is niet verwonderlijk bij zulke tirannieke waanzinnigen. Het volstrekt oneerlijke proces van Fatma is één van de talloze oneerlijke processen, die daar in het door oorlog verscheurde Jemen worden uitgevoerd. Fatma wordt in een ondergrondse kamer in erbarmelijke omstandigheden vastgehouden. Dat is een sinistere keldercel in het centrum van de veiligheidsdienst in Sana'a. Die vervloekte, achterlijke en extreem inhumane Sicherheitsdienst beschuldigt haar van spionage, van het doorgeven van coördinaten van de Huthi-strijdkrachten. Door eenzame opsluiting proberen ze haar eigen wil te breken. Zij krijgt geen bezoek van haar familieleden, zoals haar kinderen. In die horrorcel zonder zonlicht wordt zij op een walgelijke manier vreselijk sadistisch gemarteld. In Jemen zijn de donkere middeleeuwen nog steeds van kracht.

Let op, want op 5 december 2023 is Fatma door die valse rechters ter dood veroordeeld. Hun moordzuchtige paranoia kent geen grenzen. Deze verkapte topcriminelen wagen het om hun smerige lakens uit te delen. Er kleeft inmiddels al veel onschuldig bloed aan hun zieke reptielenbreinen en barbaarse handen. Via een telefoontje zou Fatma's broer de executiedatum 21 februari 2024 hebben doorgekregen, maar of dat klopt, is gelukkig onzeker. Bovendien ondermijnen die goddeloze monsters met iedere moord hun eigen misdadige systeem. Hun machtsmisbruik zal vroeg of laat worden gebroken en weggevaagd. De internationale, echte veiligheidstroepen zullen de levensgevaarlijke, misdadige Jemenieten verdrijven.
Zeker nadat zij met hun (Iraanse) raketten op vredelievende schepen van wildvreemde landen hebben geschoten. Ze hebben hun beestachtige piratennesten zelf kenbaar gemaakt. Hun intelligentie ligt dan ook op een belabberd niveau. Dat blijkt wel in hun houding ten opzichte van vrouwen en alles wat vrouwelijk is. Hun verstand, als daar al sprake van kan zijn, loopt vele eeuwen achter.
En door dat soort imbeciele gedrochten dreigt Fatma nu te worden vermoord. Dat is op zich al een evolutionaire misstand van bizarre omvang en diep schrijnende ongelijkheid. Fatma is 34 jaar en ik hoop vurig dat er daadwerkelijke machten zijn, die haar uit de brute klauwen van die gewetenloze moordenaars halen.
Er zijn velen zoals Fatma, zo noem ik ook nog Intisar al-Hammadi, een actrice/model, die vanwege 'onfatsoenlijkheid' (drugs- en prostitutiedelicten) tot 5 jaar gevangenisstraf werd veroordeeld. Lynn Maalouf zegt terecht: 'Ze wordt gestraft omdat ze de sociale normen van de diep patriarchale samenleving uitdaagt!'. En garde s'il vous plait!...

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
9 februari 2024


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 63



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)