Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Laffe ratten, laat Maria Ponomarenko onmiddellijk vrij!

De nu 44-jarige journaliste/activiste Maria Ponomarenko is op 23 april 2022 in Sint Petersburg door de politie gearresteerd. Dit deden zij vanwege 'bewust onjuiste informatie', die zij volgens hen over het Russische leger heeft verspreid. Als er Russen zijn, die bewust onjuiste informatie verspreiden, dan zijn het wel de aanhangers en handlangers van het Poetin-regime. Dit is weer een pure vorm van projectie en de zondebok-theorie-uitvoering. De stem van Maria Ponomarenko is één van de moedige stemmen in Rusland, die tegen de vuile, door Rusland begonnen oorlog tegen Oekraïne is. De hebzucht van de goddeloze tiran Vladimir Poetin kent geen grenzen en gaat alsmaar meer over bestaande grenzen. Het zou natuurlijk volkomen terecht zijn, wanneer die razernij/krankzinnigheid van de hautaine Führer Poetin nu meteen gestopt wordt door hem in een psychiatrisch ziekenhuis te plaatsen en hem er nooit meer uit te laten, tenminste niet voordat hij totaal getransformeerd is, mits dat inderdaad nog mogelijk is. Tot die tijd stuurt zijn schijnheilige, verderfelijke en dodelijke systeem nog steeds onschuldigen naar strafkolonies en psychiatrische ziekenhuizen, waar zij gemarteld, vernederd en zelfs vermoord worden. Zo ook de oerwijze en beeldschone journaliste Maria Ponomarenko.

Maria werd in Biisk in de gevangenis gezet en onrechtmatig naar een psychiatrisch ziekenhuis gestuurd, waar zij onder dwang met onbekende drugs werd geïnjecteerd. Zij plaatste een bericht op social media over het bombardement van de Russen op het theater in Marioepol op 16 maart 2022, waarbij tot zo'n 600 onschuldige burgers werden vermoord, waaronder veel kinderen. Op het plein voor dit theater stond nog het Russische woord 'Kinderen', maar dat mocht helaas niet baten. Met al die op afstand afgevuurde raketten heeft het strijdtoneel van elkaar bestrijdende legers behoorlijk aan precisie ingeboet. Bovendien worden de oorlogsmisdaden zoals het maken van burgerslachtoffers veelal in de doofpot gestopt. Maar niet door rechtvaardige mensen zoals Maria. Zij plaatste haar kritieke bericht over de Russische oorlogsmisdaad in Marioepol op het Telegram-kanaal Tsenzury net. Overigens heeft dit kanaal maar 1600 abonnees, wat niets is, vergeleken met het media-bereik van de Russische staat. Maria werkt voor het online mediabedrijf RusNews. Zij heeft twee dochters, die nu bij hun grootouders zijn. Haar ex-man heeft zich bij het Russische leger aangesloten.

Maria is op 15 februari 2023 veroordeeld door een vals gerecht in Barnaul, Siberië. Zij woonde en werkte in Barnaul. De corrupte rechters gaven haar zes jaar gevangenisstraf en voor daarna vijf jaar het verbod om journalistiek te bedrijven. Tijdens die rechtszaak droeg Maria een davidster met de tekst 'Oppositie-activist, patriot, pacifist'. Ze zei o.a.: 'Het enige wat ik ooit heb gedaan, was mijn standpunt uiten, dat wil zeggen, mijn grondwettelijke recht gebruiken. Patriottisme is liefde voor het moederland, en liefde voor het moederland mag niet worden uitgedrukt door misdaad aan te moedigen. Je buurman aanvallen is een misdaad. Geen enkel totalitair regime is ooit zo sterk geweest als voor de ineenstorting.'. Marie Struthers van Amnesty International zegt: 'Dit vonnis van Maria Ponomarenko laat zien dat het vertellen van de waarheid, het aan de kaak stellen van een oorlogsmisdrijf en de eis om gerechtigheid voor het doden van burgers, in Rusland zelf een ernstig misdrijf is geworden waarop vele jaren gevangenisstraf staat.'.

Maria is gemarteld en zij lijdt psychisch. In oktober 2023 ging zij in hongerstaking. Na het breken van een celraam moest zij een week in eenzame opsluiting, terwijl zij aan claustrofobie lijdt. Zij zit vaker in eenzame opsluiting en zij krijgt geen adequate gezondheidszorg. Zij had een zenuwinzinking en zij is herhaaldelijk flauwgevallen. Zij heeft ook onderrugpijn, wat te maken heeft met haar zwaar geschonden basisveiligheid. Er zijn schendingen van de rechten van vrouwelijke gevangenen in de strafkolonies in de regio Krasnojarsk en Altai Krai. Zij kreeg de diagnose 'theatrale persoonlijkheidsstoornis'. Voorspelbaar bedacht van dat gekke gevangenispsycholoogje. Het bestaat niet eens. Ze is ook nog eens vals beschuldigd van gewelddadigheid tegen twee aan het vervloekte regime aangepaste, lafhartige gevangenisbewakers. Daar kunnen ze haar zomaar vijf jaar extra gevangenisstraf voor geven. Je weet dat die wraakzuchtige, illusies creërende gekken daartoe in staat zijn. Haar advocaat is Dmitry Shitov, maar het is maar de vraag of die ook maar iets kan uitrichten en of die niet stiekem bij dat wijdvertakte, leugenachtige, moorddadige, nazistische, kruiperige, satanische, zwaar sadistische onderdrukkingssysteem behoort. Maria deed een poging tot zelfdoding door haar polsen door te snijden.

Amnesty International meldt deze twee namen van Russische mensen, die hopelijk bij machte zijn om Maria vrij te krijgen:

Gerasimov Sergej Jermagenovich
Directeur van de Federale Penitentiaire Dienst van de kraj Altaj
Lenina prospekt, 147-B, Barnaul, Altai krai
656011, Russian Federation
email: ufsin.ak@gmail.com

Vasiljev Anton Aleksandrovitsj
De Commissaris voor de Mensenrechten van de Russische Federatie in de kraj Altaj
Partizanskaya ul, 69, Barnaul, Altai krai
656059, Russian Federation
email: upch@alregn.ru


Hier volgt het Russische adres om Maria rechtstreeks te bereiken:

C ybaxehnem Focnoxa Maria Ponomarenko
656021, Armauckuu kpau 2 baphayn kahamhblu npoe3o
o. 81 oky cn30-1 yocnh poccau no Armauckomy kpao
IIohomapehko Mapuu Hukorae8he 1978 2.p.
Russian Federation

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
2 mei 2024


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 14Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)