Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

De wetenschap is een uitstekend instrument om allerlei onzinnige theorieën en veronderstellingen te weerleggen. Ze moet echter haar beperkingen kennen. Omdat ze alleen maar uitspraken kan doen over alles wat met fysieke instrumenten waarneembaar is, kan zij geen uitspraken doen over religieuze en metafysische kwesties. Doet ze dat toch, dan gaat ze haar boekje te buiten en wordt wetenschappelijk geloof ten onrechte als een wetenschappelijk feit gepresenteerd.

Schrijver: Theo_Dosius, 13 maart 2009


Geplaatst in de categorie: wetenschap

4.7 met 3 stemmen 169Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Theo_Dosius
Datum:
26 maart 2009
Religies zijn niet ontstaan om een verklaring te geven voor onverklaarbare verschijnselen. Ze zijn ontstaan door tal van ervaringen van mensen met de geestelijke wereld. De stoffelijke wereld is maar een klein aspect van de totale werkelijkheid, en nog niet eens de belangrijkste.
In de wetenschap worden allerlei dingen voor waar aangenomen, die zelf niet bewijsbaar zijn. In feite komt dat neer op geloof. Je mag ook zeggen: paradigma's vormen de uitdrukking van het geloof van de wetenschap.
Naam:
A. Sandee
Datum:
21 maart 2009
Email:
alexsandeehome.nl
Wetenschappelijk geloof is een contradictio in terminis. Geloof is een strikt persoonlijke afwijking van het ego, noodzakelijk gemaakt om voor onverklaarbare verschijnselen een fantasievolle verklaring te kunnen geven. Wie horen wil die hore, wie lezen kan is al een eind op weg.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)