Inloggen
voeg je column toe

Columns

Aromatisch

Zondagavond is het. Aardig wat aan het regenen buiten en ik zit lekker binnen. Laptop op de schoot, kaarsje aan. En dan eindelijk dat moment van bezinning.

Het doet goed. Je weet wel; je dag overdenken en tot de conclusie komen dat het een mooie dag is geweest. Productief, energiek, hoopgevend en vooral vrolijk.

Ik kan er niet genoeg van krijgen om enkele keren in de week eens stevig te gaan wandelen en dan voornamelijk naar mijn favo spot, ergens in Amsterdam, aan het water. Zittend op een bankje, genietende van een goeie sigaar. Uitkijkend over het rustig, voortgolvende water. Met verschillende soorten boten die voort kabbelen. Het doet meer dan goed. Iets om werkelijk dankbaar voor te zijn, dat aanzicht, als je erbij stil staat dat als je 10 minuten verderop bent, je weer midden in de drukte staat. Ja, dit is hemels.

Sinds enige tijd heb ik een mooi doel gesteld. Namelijk om alles alleen van een positieve kant te bekijken. En dan heb ik het ook echt over alles.
Daar ik me graag begeef onder anderen en altijd open sta voor een inhoudelijk gesprek, kom ik er helaas vaak genoeg achter dat men redelijk gefrustreerd kan zijn. De kunst is om deze mensen dan toch even in te laten zien dat het allemaal nog niet zo erg is. Het doet goed om te weten dat dit ook lukt.
Ik geloof er namelijk in dat je het lot in eigen handen hebt. Jij bepaalt de dag van vandaag en van morgen. Elke uiting die je doet, heeft een resultaat. Als je stelt dat het vandaag een mooie dag is en daar ook heilig van overtuigd bent, dan kan de uiting ervan niet lang uitblijven. Vandaar dat ik elke dag met een glimlach in ga. De Here dank zeg voor de mogelijkheden, die zich geheid gaan ontplooien en visualiseer wat ik die dag wil bewerkstelligen. En ik mag niet klagen, tot nu toe werkt het perfect.

In mijn werk moet ik het hebben van klantencontact, daar ik in een grote winkel sta. Iets wat ik als zeer fijn ervaar. Het doet goed om men net iets meer mee te geven, dan alleen de 'koopwaar'. Een mooie glimlach doet wonderen, het is zowaar aanstekelijk. Een vriendelijk praatje maakt het werken lichter. Je betekent iets voor een ander en je geeft ook dat beetje positiviteit mee, waarmee je de dag bent begonnen. Daar kan alleen maar goeds uit voortkomen. Om maar iets te noemen: de energie om goed hard te blijven werken, het feit dat men graag met en bij je is en uiteraard ook het toenemende plezier in je werk en de daarbij behorende mogelijkheden.

Ik heb een lastige, droevige, zware, maar zeer leerzame periode in mijn leven achter de rug. En juist die periode in mijn leven is een keerpunt geweest. Het heeft me nu gebracht bij de persoon, waarvan ik weet dat ik die wil zijn.
Het leven is waardevol. Mijn (dagelijkse) doel is om die waarde te laten gelden. Met andere woorden, om eruit te halen wat erin zit, en nog meer dan dat. Rijkdommen te vergaren, door simpelweg trouw te blijven aan mezelf en aan de Here, die ons alle gereedschappen heeft meegegeven om te creeeren, wat je voor ogen hebt. Uiteraard wil ik die rijkdommen ook delen met jullie.

Ik heb een goal gesteld. En dat is om positiviteit te verspreiden. Zodat we met zijn allen die rijkdommen kunnen vergaren, waar we zo naar verlangen. Want 1 ding is zeker, aangezien ik dat nu dagelijks meemaak, en dat is dat alles mogelijk is in het leven, mits je duidelijk en zonder twijfel weet wat je wilt.

Bedenk daarom voor jezelf wat je wilt en twijfel niet, maar hou vast aan puur geloof en positiviteit.

Wekelijks zal ik je voorzien van mijn manier, in de hoop dat jij er ook wat aan hebt.

Mijn naam is Jermaine Aroma.

Schrijver: Jermaine Aroma, 31 augustus 2010


Geplaatst in de categorie: filosofie

3.0 met 1 stemmen 143Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)