Inloggen
voeg je column toe

Columns

De nacht van Van Agt!

Beste mensen,

We gaan over tot de orde van de dag. Ik ga het vandaag hebben over de integratie.
Ik begin eens bij de jaren 70, want toen was de toestroom van immigranten het meest gewenst. In de jaren 70 werden de mensen gekeurd alsof we aan gingen varen op de Titanic. Hoofdluis, polio, tyfus etc. De zogenaamde gastarbeiders werden gekeurd alsof het het vee van melkunie waren. Vervolgens werden ze gedropt in pensions van 2 of 3 kamers waar ze met 8 man soms in woonde. Mijn vader sliep toentertijd in een kast en hij heeft er nooit over geklaagd.

Wat we nu zien is dat ingebouwde kasten voornamelijk voor kleding en servies worden gebruikt. Maar het slapen in zo een pension met 8 man was legaal conform de arbeid. Hoe kunnen de mensen toentertijd hebben gedacht dat de zogenaamde gastarbeider zou terugkeren?
1- vast contract onbepaalde tijd
2- de vrouwen en kinderen werden hier naar toe gehaald.
3- De gastarbeiders moesten ook pensioenpremie afdragen en zo ook de rest van de verplichte inhoudingen. Dat deze arbeiders geen Nederlands spraken, dat was geen probleem als ze maar konden sjouwen, dan was het genoeg, aldus oud premier Van Agt.
Nu stuiten we op radicale Nederlanders die willen dat de 1e generatie ophoepelt naar het eigen land. Wat deze radicalen vergeten is dat het ook hun land is, omdat zij geïntegreerd zijn.
Als men tegenwoordig spreekt over integratie weet je niet wat deze "elite" wil.

Maar we gaan even over naar de jaren 80; toen Van Agt premier werd, riep hij: Het integreren van de gastarbeiders is een succes en goed voor Nederland!
Nu roept Mark Rutte die ik geen premier durf te noemen, maar de verkapte kapitein van de "elite" net zoals in de film Titanic wederom. De ijsberg was niet zichtbaar, maar hij stond er wel en zo ook de zogenaamde economische crisis in Europa.

Wat betekent integratie nu eigenlijk? Het is een soepel woord, en komt rechts en links uit de hoek koekeloeren. Het betekent: het opgaan van een menigte in een samenleving. Dit is de definitie van integratie, maar ik heb deze nooit teruggelezen of gehoord.
De gastarbeiders zijn inmiddels "vergrijsd" en dus kunnen ze bij wijze van spreken ophoepelen.
Neen, het zijn inwoners van dit land, die zijn geïntegreerd met geloof, cultuur en fietsen in de 1e versnelling.
We hebben nu betweters en "elites" die het liefst zien dat de "gastarbeiders" als in de Titanic naar het onderdek gaan en hun laatste dagen op een waterbed doorbrengen.

Neen, mijn vader werd na bijna 25 jaar werken ziek, vanwege insufficiëntie in de nieren. Hij moest gaan dialyseren, maar ik doneerde een nier en het gaat nu beter met hem. De samenleving heeft nooit een plaats aan deze mensen kunnen bieden. Ze kijken achterom en draven door. De mensen zijn nu eenmaal verschillend en zelfs als ze zouden assimileren dan is er nog verschil.

Weet je wat, de integratie is mislukt dan mogen jullie het nu proberen, in de 6e versnelling ofwel jullie mogen de verschillen ook accepteren. Het moet immers van 2 kanten komen, maar de "elite" wil dat de ijsberg onzichtbaar wordt.

Schrijver: R. Amarouche Saidi, 22 okt. 2010


Geplaatst in de categorie: politiek

3,3 met 16 stemmen 417Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)