Inloggen
voeg je column toe

Columns

Een beetje trots op mijzelf

Het overkomt me niet vaak, maar vorige week was ik reuze trots op mijzelf. Ik heb dat niet snel, laat dat duidelijk zijn. Wat gebeurde er? Als u een minuutje tijd heeft, dan leg ik het u snel even uit.

Vorige week donderdagavond rond de klok van elf uur ging plots de telefoon. Het bleek de politie.
“Niet schrikken meneer Vugs, maar bent u de eigenaar van een blauwe Volvo?”
Ik antwoordde bevestigend, tegelijkertijd had ik al zo’n vermoeden waar dit gesprek naartoe ging. Inderdaad problemen.
“Een automobilist is uit de bocht gevlogen en heeft uw geparkeerde auto beschadigd.”
In stilte riep ik de Heer aan. Ik heb deze auto nu krap een jaar en hoewel hij zeker niet nieuw is, rijdt hij wel als zodanig. Snel trok ik mijn kleren aan en stapte naar buiten.
Aldaar trof ik een politiebusje en drie beschadigde auto’s aan. De minst beschadigde was die van mij, dat viel al weer mee. Snel bekeek ik mijn auto: spatbord, koplampunit en bumper beschadigd. Al met al toch een flink pak schade.
Of ik maar even in het politiebusje plaats wilde nemen teneinde een schadeformulier in te vullen. Dat deed ik. De toegestoken hand was van de veroorzaker van de ravage, de man verontschuldigde zich omstandig. Hij bleek niet te hard gereden te hebben of dronken te zijn. Gewoon in de bocht over de natte tramrails geslipt en vervolgens twee auto’s geraakt. Het enige dat hem te verwijten viel was het feit dat hij een beperkt chauffeur moet zijn, zo dacht ik gemeen.
Gelukkig bleek hij keurig verzekerd te zijn voor de schade aan mijn auto. Zelf zou hij niet kunnen claimen. Ik voelde met hem mee, een ongeluk zit immers soms in een klein hoekje.
Hoewel ik vreselijk baalde van het geheel accepteerde ik mijn lot en vulde het schadeformulier gelaten in. Soms heeft een mens pech, dacht ik berustend.
Na de formaliteiten verontschuldigde de brokkenmaker zich nogmaals en vertelde en passant dat hij laatst nog met veel plezier een slipcursus had gevolgd. Mijn mond viel bijna open.
'Ik hoop dat je daar niet veel voor betaald hebt, want het is zonde geld geweest.' Ik kon deze gedachte nog net binnen houden en was ondanks alles toch even trots op mijzelf.
Tien jaar geleden had ik mijn mond zéker niet gehouden, een mens wordt soms aardiger in de loop der jaren.

Schrijver: Koen Vugs, 7 mei 2011


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.5 met 4 stemmen 172Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
7 mei 2011
Email:
joke190411telfort.nl
Geen...slip van de tong, dus.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)