Inloggen
voeg je column toe

Columns

Fatale hernia?

Het organiseren van een tiendaags sportspektakel in Ahoy is geen garantie gebleken voor de opleuking van het NTTB-imago of een mooi rendement in de vorm van lawines nieuw opgegeven leden. Drie maanden na opvallend veel hosanna's eisen de WK-inspanningen hun tol in de veelgeplaagde tafeltennisbond.
Op het smadelijke faillissement van Stichting Tafeltennisevenementen Nederland is met hilariteit gereageerd en de blunder dat de zwaarste schadepost zou zijn toe te schrijven aan het overmatig reserveren van peperdure hotelkamers, beschadigt de matige reputatie van deze sport nog verder.
De verwachte substantiële spin-off deed denken aan een luchtspiegeling. Men sprak zelfs al van "continuering van de WK-allure". Wel viel op dat regio West en regio Zuidwest (vanouds de twee sterkste afdelingen) prompt onder de overbelasting bezweken en dat vrijwel alle bestuurders afhaakten. Een crisismanagende oudgediende heeft het stoplicht tijdelijk op groen gezet door de competitie veilig te stellen hoewel dat niets oplost. Tot overmaat van ramp bleven alle barometers een neerwaartse ledentendens vertonen. De acht administrateurs meldden stuk voor stuk een afname van bij clubs aangesloten tafeltennissers.
De verhoopte WK-impuls blijkt nihil. Het haastige vertrek van NTTB-woordvoerder Hanemaaijer naar de beheerder van een Rotterdams gasnet en indicaties dat directeur Berteling zijn koffers al pakt, zijn tekenen aan de wand. De medewerkers van het bondsbureau in Zoetermeer kijken vooral naar hun positie op de arbeidsmarkt. Het merendeel wil gebruik maken van de NSF-instapregeling bij de reddingsboten van de partners van de squashbond.
De inspanning van het wereldkampioenschap heeft tafeltennissend Nederland een fatale hernia bezorgd. Huidige uitputting luidt de ondergang in van deze georganiseerde tak van sport. Enige oplossing zou een grondige koerswijziging kunnen zijn. Als er één sportorganisatie is die kan profiteren van vergrijzing, dan is het de Nederlandse Tafeltennis Bond. Want tafeltennis heeft eigenlijk goud in handen... (wordt vervolgd)

Schrijver: Ton Mantoua, 2 september 2011


Geplaatst in de categorie: sport

4.0 met 5 stemmen 238Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)