Inloggen
voeg je column toe

Columns

Duizendste loftrompet

Het zijn weer enerverende tijden voor technisch directeuren van sportbonden. Dat is jaarlijks het geval, zodra afrekenmaand december in zicht komt. Dagelijks maakt de TD een afweging tussen juichen en treuren, want hij leeft bij de gratie van toegewezen overheidsbedragen met zes nullen...

Vooral TD's van olympische sportbonden voelen hete lava onder hun gympies. In ieder kwalificatietraject dreigt het doek te vallen. Daarmee samenhangende miscommunicatie ligt overal op de loer. Twee gereputeerde sportdiplomaten (Martijn van Dooremalen en Marcel Sturkenboom) werden kort geleden onaangenaam verrast. Plotseling was hun positie in het geding. Het scheelde een haar of badminton had haar antiek meubelstuk Van Dooremalen bij een opkoper van lompen en metalen gedumpt en de NeVoBo schakelde dure conflictologen in om Marcel Sturkenboom alsnog uitgeleide te kunnen doen.

Ook de Squash-Pong-Associatie vermeldt een winkeldochter als TD op de inventarislijst. Adam Borsalino is iemand die vast van plan is om in de SPA-schoot de pensioengerechtigde leeftijd in optimale onopvallendheid te bereiken. Naar verluidt hechtten sommige squashpongers tot vorige week geloof aan inside-informatie dat Borsalino niet bestond, dat hij een fictieve subsidievanger is, waarover spookverhalen bij VWS de ronde doen.

Schijn bedriegt echter, want doctor Borsalino is de invloedrijkste persoon van het SPA-circus. Ooit werd hij op voorspraak van de Keen- en Rieken-clans binnen gelaten, gebruikmakend van een land-der-blinden-volkswijsheid: een enkel Keuls getuigschrift imponeerde de eenogigen. Anno nu trekt hij aan de touwtjes, ongeacht vernedering of medaille.

Voor iemand die zijn speelsters de ene dag een Europese titel ziet veroveren en enkele etmalen daarna een kielhaling door Duitsland moet slikken, is de low profile-truc een handige bijkomstigheid. Het zal de makke SPA-bondsraad er niet van weerhouden om de duizendste EK-loftrompet te steken. Als aanhanger van het chronisch absenteïsme loopt technisch directeur Borsalino lang genoeg mee om te weten dat het slim is om er geen getuige van te zijn

(wordt vervolgd)

Schrijver: Ton Mantoua, 12 november 2011


Geplaatst in de categorie: sport

3.2 met 4 stemmen 143Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)