Inloggen
voeg je column toe

Columns

Nederlandse televisie geschikt voor onvolwaardige 12-jarigen

Hoe het mogelijk is dat een stakker, lijdend aan het syndroom van Gilles de la Tourette, op zaterdagavond zijn kwaal te gelde kan maken en zelfs nog meerdere programma's mag presenteren, is voor mij een absoluut raadsel. Bovendien krijgt hij daar een half miljoen euro voor. Als ik tegen mensen mijn weerzin uitspreek zijn zij het altijd met mij eens. De stommelingen zijn nog leugenaars ook.

Andere programma's die alleen maar geschikt zijn voor kijkers met een afwijking zijn 'Boer zoekt vrouw,' 'Vermist,' 'Spoorloos'. De lieden, die daar naar kijken zijn voyeurs. Vroeger was dit een strafbaar feit. Nu ben je een gerespecteerd tv-kijker. Door de meting van de kijkcijfers tel je nog mee ook.
Ik vraag deze mensen: 'Wat kan het je schelen waar zo'n uitstervende agrarische boy zijn sperma laat'?
Waarom interesseert het je of de een of andere malloot zijn familielid terugvindt. Hij heeft het immers zelf zoek gemaakt.

Een zekere Anita Witzuur brengt oude geliefden weer bij elkaar. Waar is dat goed voor? Ze hebben een andere partner, ga daar niet tussen stoken.
Het wordt te vermoeiend om alle onzin op te sommen. Zeker is dat het volk er niets van leert en er ook niets te lachen valt. Ik erger me echter een slag in mijn haar, terwijl ik een kale kop heb.

Het wordt allemaal met ons belastinggeld betaald. Maak een Nationale Omroep, die verplicht is om 70% programma's te maken die de moeite waard zijn. Vooral humor van niveau. Geen zanikprogramma's die ook altijd over hetzelfde gaan.

Het is treurig dat er in een tijd van een ernstige financiële crisis zo gezeurd wordt over de perikelen van een Amsterdams voetbalclubje en die zure bommen schijter Jopie Kruif, die andere spelling is hij niet waard. Terwijl als er minder over die crisis werd gekletst hij allang voorbij zou zijn.

Ik moet het nog even over 'De rijdende rechter' hebben, het parmantige Klein Duimpje, manmoedige beslechter van onnozele burenruzies. Wanneer rijdt Pukkie nou eindelijk eens tegen een boom? Het is mogelijk dat hij dan gaat beseffen dat er in een rechtszaal recht gesproken dient te worden en het geen kermisvertoning voor de tv is.

Kijkers: eis programma's die bij normale mensen horen. Ik heb nog lang niet alle achterlijke kijkmogelijkheden opgenoemd. Aks ik daaraan begin dan wordt deze column echt te lang.

Als u tot het intelligente deel van de kijkers hoort, kunt u gezellig op nederlands nl. gaan zitten lezen. Iets minder slimme mensen kunnen woedend op deze column reageren. Dan heb ik weer iets voor mijn verzameling 'zonderlinge reacties.'

Mijn boek is op het ogenblik even alleen op de site www.uitgeverijdebrouwerij.nl te bestellen.
Titel: 'Als ik me ophang breekt het touw.' Er is een andere regeling getroffen voor distributie bij de boekhandel.

Dit duurt mij te lang. Het is een boek vol droge humor. De geschiedenis van de jaren vijftig tot heden wordt verteld door het opvoeren van kleurrijke personen die toen riant hun brood verdienden en tegenwoordig levenslang tot een uitkering zouden worden veroordeeld.

Kijkers naar de door mij gewraakte programma's: ga lekker uw gang en scheld me maar uit. Ik ga er echter van uit dat sukkels het te druk hebben met tv kijken.

Schrijver: Eelt, 22 nov. 2011


Geplaatst in de categorie: literatuur

1,8 met 13 stemmen 246Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
albé
Datum:
23 nov. 2011
Email:
albe-7hotmail.com
Eelt, je maakt hem wel, ben het nu niet helemaal met je eens maar je hebt wel een punt.
Ben door je eerste boek heen, leuk en zelfde humor, ga door.
wacht op de volgende!
Naam:
George
Datum:
23 nov. 2011
Nou, Eelt, je verdient een pluim voor je lef! Ik ga niet ontkennen dat je (zucht) een punt hebt. Misschien wel twee. De terreur van de kijkcijfers moet worden getackled. Succes met je boek.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)