Inloggen
voeg je column toe

Columns

de jaren tachtig en de muziek

In de jaren tachtig, zo sprak opa, was ik jong en ging naar school en luisterde verder naar muziek. Deed u ook nog wat anders, ja fietsen naar school. In het weekeinde rustte je uit van school. Soms gingen we uit, dat was toen nog rustig hoor. En de videoclip kwam van madonna, we mochten studeren en kregen een ovjaarkaart en kwamen voor het eerst in amsterdam. Er was pinkpop en een concert voor afrika op tv met u2 als hoogtepunt. Verder uitgaanspopmuziek en serieuze rockmuziek. Je luisterde altijd naar de radio en de mooiste liedjes zette je op een cassettebandje en die draaide je af op je walkman alweer naar school.

Toen ik eenmaal in groningen was kwam de wereld wat meer in het zicht maar verder merkte je er weinig van alleen op tv met drie zenders en toen kwam rtl en eurosport.

Op vakantie gingen we ook wel en dat was mooi. Het was vaak mooi weer op de fiets maar soms regende het zo dat je de hele dag nat was. In de bus was het ook erg druk want je reed in je volkswagen golf of mercedes 190 of je ging met de bus. Een brommer knetter de knetter had ik ook al gehad. Veel studeren dus, je leerde zoveel je nog nooit geweten had en het leidde nergens toe behalve dat je ook buitenlands leerde. Het haar zat in een matje achter op je hoofd. We hadden veel lol toen en je hoefde nog niet te werken. Het was een leuke tijd hoor, je hoefde alleen maar te leren en naar muziek te luisteren en dat doe ik nu nog steeds

De jaren negentig, nee daar zwijg ik liever over. Alles werd steeds sneller en harder en meer en meer en ook nog meer studeren en een ziekte en therapie en nieuwe pillen. Veel ben ik vergeten, want je zat alleen op school. De muziek vond ik niet echt geweldig maar meer had je niet.
Wat zei u, de jaren tachtig, ja een rustige tijd met leuke muziek vooral u2 en the police en herman brood en the rolling stones en madonna en prince dus en leuke vriendinnetjes op afstand. De wereld ziet er nu steeds anders uit maar er is alweer een heuse eurocrisis en die hadden we toen ook al met de gulden. Nee, geef mij maar de jaren zeventig muziek met neil young..., dat was pas wat, mijn jong!

Schrijver: foppe oostenbrug, 18 januari 2012


Geplaatst in de categorie: muziek

2.9 met 7 stemmen 239Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)