Inloggen
voeg je column toe

Columns

te gek voor woorden!

Zojuist is er weer eens gesproken over het feit dat de regering de Burka wil verbieden. Hier kan ik met mijn bivakmuts echt niet bij! Het zal mij toch 'aan mijn reet gebakken zijn' dat er een stuk of wat vrouwen in Nederland achter een sluier willen lopen.

Waar zijn ze trouwens, al die burka dragende mensen? Er wordt serieus over gedebatteerd en op een niveau waar de honden geen brood van lusten. Je zou iemand niet aan kunnen kijken - terwijl dat is toch wat wij braven en socialen altijd doen…toch…of niet soms ?
Wanneer hebt u voor 't laatst op straat iemand in de ogen gekeken en vriendelijk gegroet? Ik bedoel nu een u niet bekend persoon, want daar gaat 't in dit verhaal over.
Kom nou toch, dat is toch de grootst mogelijke onzin! Dat gebeurde vroeger in een dorp misschien, maar nu toch allang niet meer. Wij kunnen ons hooguit zelf niet meer in de ogen kijken als we doorgaan die krankzinnige onzin te tolereren.

Daarbij zijn de ogen nu juist het enige wat je nog wel kan zien in zo'n burka. Als u al eens in de zeldzame gelegenheid bent geweest om zo'n burka dragende persoon te zien, dan moet u dat toch opgevallen zijn.
De ogen moeten zichtbaar zijn, dat is noodzaak, want anders zou zij zich niet meer voort kunnen bewegen op straat en de kans lopen tegen u aan te botsen.
U wil weten wie er onder zo'n burka zit.
Er zou zich iemand met explosieven onder kunnen verstoppen. Die persoon wacht dan tot u in de buurt bent en dan blaast hij/ zij zich op en u erbij! jaaaaaaa echt: dat zou kunnen!
Nu weet ik niet waar onze ministers zich dagelijks ophouden, maar blijkbaar is het aantal burka dragende griezelige slechteriken daar heel hoog!
Ik woon in een grote stad, al heel wat jaren - en heb er nog nooit een gezien.
Bij mij in de buurt woont wel een aantal griezelige Nederlanders die onder wijde jassen pistolen en ander ongerief dragen.

Kunnen wij als volwassen normale burgers die ministers niet terugfluiten en hen gebieden van onze belastingcenten te doen waarvoor wij ze gekozen hebben.
Hou toch op je tijd te verdoen met dit soort onzin mensen; ga eens wat doen met je leven!

Schrijver: Marije Hendrikx, 2 februari 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.6 met 17 stemmen 1.232Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
MArije Hendrikx
Datum:
6 april 2012
Email:
maryama37hotmail.com
@Monique: helemaal mee eens! Wanneer er hier in Nederland een vrouw is die gedwongen wordt zo 'n burka te dragen en dat zelf niet wil, dan moet ze naar de rechter kunnen en moet degene die haar dwingt strafbaar gesteld worden.
Naam:
marije hendrikx
Datum:
7 februari 2012
Email:
maryama37hotmail.com
@ Vedat
www.amnesty.nl/vraag-antwoord-over-boerkaverbod
Naam:
Vedat Gok
Datum:
7 februari 2012
Email:
v.gok365.nl
Een boerka is een onderdrukking van de vrouw, lijkt mij..
Naam:
astrid
Datum:
2 februari 2012
helemaal waar! 't wordt steeds gekker in dit land!
Naam:
Monique Methorst
Datum:
2 februari 2012
Email:
moi636yahoo.com
Precies! Betuttelende politiek; waar halen ze de moed vandaan om aan te komen met opmerkingen over vrouwenonderdrukking...door vrouwen te vertellen wat ze wel of niet mogen dragen?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)