Inloggen
voeg je column toe

Columns

Meldpunten

Meldpunten zijn handig. Ze brengen problemen in kaart en u kunt vrij makkelijk, zonder enige bureaucratische tussenkomst, uw zegje doen over iemand die volgens u dingen op de verkeerde manier doet. Meld Misdaad Anoniem is natuurlijk het boegbeeld van deze nieuwe ‘klikgeneratie.’ Uit de cijfers van het afgelopen jaar blijkt dan ook dat men massaal de telefoon heeft gepakt om M. te voorzien van nuttige informatie. En dat is goed nieuws, want dankzij uw bruikbare tips heeft de politie vele zaken opgelost. Van wietplantages tot roofovervallen. Maar we kunnen natuurlijk veel verder gaan. Waarom maken we niet overal meldpunten voor?

Gelukkig is er één wijs man die dit al tijdig heeft voorzien. Onze eigen Geert. De PVV heeft namelijk een meldpunt opgericht om te kunnen klagen over buitensporig gedrag van Polen en andere Oost-Europeanen. Briljant idee! Heeft een Pool uw baan in beslag genomen? Pak de telefoon en geef het door. Misschien kunt u gelijk even melden dat hij laatst ook zonder licht op de fiets zat. Dronken welteverstaan. Of kunnen we dan niet beter een apart meldpunt oprichten waar je mensen kunt aangeven die zonder licht fietsen? Daar erger ik me namelijk altijd zo aan. En natuurlijk een apart meldpunt voor openbare dronkenschap.

En als we het dan toch over irritaties hebben, ken ik nog wel een groep in onze samenleving die we extra in de gaten moeten houden: bejaarden. Ze lijken onschuldig, maar schijn bedriegt. Het is namelijk erg vervelend als ze weer, hangend over hun rollator, mensen in de rij voor de kassa ophouden met hun eeuwige zoektocht naar de pinpas met bijbehorende pincode. Laten we daarom een meldpunt oprichten waar u vrijblijvend kunt klagen over deze levende fossielen. En wat dacht u van homo’s? Bent u ook zo geshockeerd als u ze weer hand in hand over straat ziet lopen? Geen nood, neem contact op met de Homo Haat Hotline. Onze medewerkers zitten voor u klaar. Maar we kunnen nóg verder gaan. Laten we een meldpunt maken waar je meldpunten kunt melden die geen punt maken van uw melding. Snapt u het nog?

Ik snap het in ieder geval niet meer. Waarom moeten we in deze multiculturele samenleving weer onnodig onderscheid gaan maken? Naar mijn idee is dat juist het tegenovergestelde van de richting die we eigenlijk op willen. Natuurlijk zijn er Oost-Europeanen die zich niet gedragen zoals het hoort, maar het aantal is niets vergeleken met de hoeveelheid Nederlanders die onfatsoenlijk gedrag vertonen. Gaan we deze mensen ook apart vermelden? Er is wat mij betreft maar één meldpunt dat nog ontbreekt. En dat is een meldpunt waar je kunt klagen over politici die het niet zo nauw nemen met normen en waarden. Politici met losse handjes en discriminerende uitspraken. Hoewel ik nu al weet in welke hoek we ongeveer moeten zoeken.

Schrijver: Daan Naus, 16 februari 2012


Geplaatst in de categorie: politiek

1.3 met 3 stemmen 151Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)