Inloggen
voeg je column toe

Columns

Mensen die ik bewonder

Natuurlijk in de eerste plaats onze koninklijke familie. Waardig droegen ze hun diepe verdriet. Persoonlijk vind ik het een wonder dat zij geen klappen hebben uitgedeeld aan fotografen of cineasten. In al hun ellende werd hun privacy geschonden. De lieve glimlach van de vorstin is verdwenen. Dit ongeluk heeft haar in een ogenblik twintig jaar ouder gemaakt.
Trots ben ik ook op mijzelf omdat ik ondanks mijn grote ontsteltenis over wat prins Friso is overkomen toch republikein blijf. Al hoop ik dat we Beatrix als koningin mogen behouden, ze houdt van haar werk en het geeft wat afleiding.

Bidden doe ik niet meer. Ik heb vaak en langdurig gebeden, zoals gewoonlijk kreeg ik geen respons.

Trots ben ik ook op mijn twee zwagers, die ondanks pure terreur van mijn akelige zusters hen toch trouw bleven. Nu ze alle vier overleden zijn durf ik het wel te schrijven. Aan mijn zwagers denk ik nog vaak met vertedering.

Natuurlijk bewonder ik ook Job Cohen, die te eerlijk en vriendelijk is voor de Haagse slangenkuil en dat ook inziet. Zelfkennis is het begin der wijsheid zeiden de oude Grieken al, althans zoiets.
Als burgemeester van Amsterdam ging hij na de moord op Theo van Gogh bij Marokkanen thee drinken. Hij heeft toen heus wel gezegd dat iemand vermoorden omdat hij de profeet beledigt niet de juiste weg is. Als Mohammed of Allah weer gekwetst werden, moesten ze maar naar oom Job komen. Hij zou dan hard 'boe' tegen die spotters roepen. Die haalden het dan echt niet meer in hun hoofd om wie dan ook te beledigen.

Iemand zal nog zo roekeloos zijn om De Partij van de Armoe voor iedereen te willen gaan leiden. Persoonlijk hoop ik dat het een buitenstaander wordt. Jan Mulder vind ik het meest geschikt. Die weet alles over voetbal en als de partij fuseert met het CDA huilt hij niet, maar schrijft er een boek over.

Nu Mulisch overleden is heb ik het meeste respect voor Maarten 't Hart. Zijn humor en relativeringsvermogen zijn niet te evenaren.
Herman Koch verdient ook een pluim.
Jan Siebelink moet nog een boek schrijven getiteld 'Knielen in een koeienvlaai.'

Bescheidenheid siert mij niet. Ik ben trots op mijn boek 'Als ik me ophang breekt het touw.' Mijn tweede boek schiet aardig op.
Er staan ook al 27 publicaties van mij op deze site. De redactie heeft er maar een afgekeurd omdat ik te sarcastisch was. Verder ben ik altijd veel te mild.

Boven alles bewonder ik de redactie van nederlands.nl. Die moet toch alles maar lezen wat iedereen op de site wil plaatsen. Sommige uitingen van creativiteit moeten een Tantalus-kwelling zijn om er zelfs maar een paar regels van te lezen.
Het is knap dat de redactie zoveel goede publicaties vindt om te plaatsen.
Er schijnen ongeveer een miljoen mensen in dit land een boek te willen laten verschijnen. Sterkte uitgevers!

Tenslotte: Al is Roemer nog zo'n leuke man, de SP is een communistische partij.
Electoraat lees toch eerst het partijprogramma voor je klakkeloos een hokje rood maakt. Voor je het weet is de dictatuur hier net zo erg als in Noord Korea!

Schrijver: Eelt, 29 februari 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.5 met 4 stemmen 164Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Joke
Datum:
1 maart 2012
Weer een leuke column, Eelt. Ik wacht op je column waarin je meldt dat je tweede boek af is.
Naam:
estherpunselie@gmail.com
Datum:
1 maart 2012
Weer die licht cynische toon,
Heerlijk zijn medeleven met de koninklijke familie is oprecht, volgens mij. Dat boek van Eelt ga ik maar eens lezen.
Naam:
albé
Datum:
1 maart 2012
Email:
albe-7hotmail.com
Mooi, heel mooi weer.
Volgen er nog vele hoop ik , bravo Eelt!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)