Inloggen
voeg je column toe

Columns

Sport is ongezond

Beste lezers laat je niets wijsmaken. Beweeg alleen maar als het echt niet anders kan. Ga sjokken, niet joggen. Menig hardloper is tijdens deze activiteit door een acute hartstilstand getroffen. Dan zwijgen we nog maar over ernstige blessures en andere mankementen. Terwijl de kosten voor de zorg toch al zo hoog zijn. Het getuigt van weinig gemeenschapszin om daar niet aan te denken.
Over voetballen, waar het de grootste sport is om een tegenspeler een doodschop te verkopen en de scheidsrechter het veld af te jagen zwijg ik maar. Bij wielrennen vallen de renners ook vaak dood. De sportscholen dienen gesloten te worden.
Voorstanders van deze flauwekul beweren dat sporters langer leven en dat je er vrolijk van wordt door de tijdens het bewegen vrijkomende endorfine.
Flauwekul, dat druk doen is nonsens. Je levensduur staat bij je geboorte al vast. Dat maakt God wel uit. Daar is hij voor.
Bovendien zijn er wetenschappelijke bewijzen. Wetenschappers hebben een grote hoeveelheid vliegen het onmogelijk gemaakt om zich uitgebreid te bewegen. Deze leefden twee maal zolang als de vrij rondvliegende exemplaren. Nu worden die dame van de Partij voor de Dieren en haar medestanders vast boos, maar dat neem ik niet serieus. Welke dieren kunnen er nu op die partij stemmen? Wat moet een olifant in zo'n stemhokje met een rood potloodje? Een varken, met die dikke poten gaat er ook niet in. Na enig nadenken kwam ik tot de conclusie dat alleen apen handen hebben om het potlood te hanteren. Het hokje dat zij rood moeten maken zal hen wel aangewezen worden. Het is verbazend zoveel apen als er gestemd hebben. Zullen er ook mensen zijn die alles verkeerd begrepen hebben en toen op die dieren partij gestemd hebben?
Eigenlijk is mijn betoog volkomen logisch. Door zuurstof leven we, maar het veroorzaakt ook oxidatie. Hoe meer je beweegt des te meer zuurstof gebruik je, dus ontstaat er die roest,op ijzer is het makkelijker te zien dan bij de mens, die wordt gewoon ranzig. Zweten en hijgen door nutteloze beweging vind ik afschuwelijk.
Mijn advies is duidelijk: Ga zo vaak mogelijk onderuit gezakt op de bank hangen, zap niet teveel dat kost energie en het is toch op elke zender dezelfde rommel, de tv moet echter aan anders heb je geen afleiding. Leg een geopende zak chips op je buik dan hoef je niet zover te reiken. In de andere hand een fles bier en blijf zoveel mogelijk zitten. Ga aan het eind van de avond naar bed. Als je flink wat vlees met hormonen en anti-biotica eet ben je van dat seks gedoe ook af. We zijn al overbevplkt genoeg. Sommige lezers zullen nu morren dat vrijen zo lekker is. Dat gaat vanzelf over als je maar lang genoeg dezelfde partner hebt. Scheiden doet lijden en dat kost ook veel te veel energie.
Veel lezers vragen zich nu af of zo'n leven prettig is. Blijkbaar wel. De meeste mensen leven zo.
Anderen vragen of er geen leuker leven bestaat. Het antwoord is helaas voor de meesten niet want dan heb je hersens nodig.
Dan moet je boeken lezen en weten hoe onze premier heet en wat de hoofdstad van ons land is. Bovendien moet je andere intelligente mensen van repliek kunnen dienen. Praten over politiek en vertellen over je Sonja bakker eetwijze.
Laat al die flauwekul achterwege aanvaard dat er voor jou niets goeds in het vat zit. Een miljoen zul je nooit winnen, zelfs geen ton, hooguit een regenton.
Denk niet dat ik een sombere bui heb. Zo denk ik altijd. Ik ben een volgeling van Epicurus. Wie niet weet wie het was, zoek het maar op. Verspil je energie maar. Je schiet er niets mee op als je het weet. In zijn tijd was de gemiddelde leeftijd van de mens ongeveer dertig jaar. Voor de meesten is dit lang genoeg. Dan hebben ze zich voortgeplant en gaan hun superieure genen niet verloren.
Dat gezeur over de dure ouderen is dan tenminste ook afgelopen.

Als je mijn boek nog wilt lezen, getiteld: 'Als ik me ophang breekt het touw' zie site van www.uitgeverijdebrouwerij.nl moet je opschieten anders moet je op een herdruk wachten. Over vijftig jaar is de eerste druk goud waard.

Schrijver: Eelt, 9 maart 2012


Geplaatst in de categorie: sport

4.0 met 2 stemmen 510Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
albé
Datum:
12 maart 2012
leuk, nadenken moet je zeker bij deze schrijver.
Dat maakt nu juist het lezen zo leuk, boek is aanrader.
Naam:
Piet Los
Datum:
12 maart 2012
Leuk stukje. Boek is een aanrader. Een herdruk sluit ik niet uit. Jammer dat ik pas over 50 jaar goud in mijn handen heb.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)