Inloggen
voeg je column toe

Columns

TBS: gekkenwerk

Regelmatig loop ik rood aan van kwaadheid als er weer iemand vermoord of verkracht is door een tbs'er. Alles onder het motto: die mensen moeten nog een kans krijgen om terug te keren in de maatschappij.
Waarom eigenlijk? Krijgen hun slachtoffers ook nog een kans? De nabestaanden komen die ooit nog van hun verdriet en verbittering af. Alleen Jezus was in staat om aan het kruis hangend om vergeving voor zijn beulen te vragen. Nobel, maar hij wist dat hij na drie dagen weer vrolijk rond zou lopen om nog meer stof tot godsdienstige geschillen te leveren.

Maak een eind aan die flauwekul. Sluit die dure, door ons betaalde, klinieken. Zet psychologen en psychiaters te werk in de gemeentelijke tuinen. Zij zijn gewend om met onkruid om te gaan. Maak de mensen die nu dit werk verrichten maar zielkundige. Het heeft toch geen nut. Huisartsen kunnen ook die pilletjes wel voorschrijven. Waarom die tuinlieden dat beroep geven? Omdat die wel een kans verdienen!

Voor de gestoorde misdadiger heb ik een prima oplossing: maak hen gladiator. Dan kunnen ze laten zien hoe flink ze zijn als er terug gevochten wordt. Er is nog een groep in onze samenleving die nog een kans verdient. De dodelijk gevaarlijke dieren, opgesloten in de dierentuinen. Het is pure dierenmishandeling om die dieren zich dood te laten vervelen. Laat de misdadigers maar eens tonen hoe flink ze zijn tegenover een tegenstander die zich verdedigen kan.

Open grote arena's, de Romeinen gaven ons het voorbeeld. Commercieel is het ook een goede zaak. Ons volk laat tijdens het voetballen zien hoe bloeddorstig het nog steeds is.
Maak de toegangsbewijzen niet goedkoop. Voetballen zal niet langer de volkssport zijn. Men haast zich naar de gladiatoren. Als zo'n dier van het vlees van zijn tegenstander eet, controleer het dan meteen op voedselvergiftiging. Als de dieren genoeg tegenstanders hebben gedood brengen we ze onder in een wildpark.
Als er te weinig dieren niet gevaarlijk genoeg zijn, laten we het uitschot tegen elkaar vechten. Als die Romeinen het leuk vonden kan de hedendaagse mens er ook van genieten.
Stook de lijken van de gevallenen op in elektriciteitscentrales dat bespaart een heleboel brandstof.

Rechters die een verkeerd vonnis vellen zodat onschuldigen gestraft worden, moeten de arena na een gevecht schoonmaken.
Advocaten die hun ego willen strelen en hun bankrekening spekken met het verdedigen van lieden die zich aan kindermoord schuldig hebben gemaakt moeten drie maal een arme sloeber voor niets verdedigen, die verkeerd geparkeerd heeft.

Het geweld in de samenleving zal afnemen. Niemand wordt er meer zonder reden dood getrapt. In de arena kan men zich uitleven. Vrijwilligers moeten we ook tot gladiator benoemen. Zo voorkomen we veel gezinsdrama's.
Zeur niet over onze beschaving, dat is slechts een dun vernisje. Dat bewijzen de kijkcijfers als de mensen op tv kunnen kijken naar het dood bombarderen van burgers en mensen die de zaken anders zien als wij.

Eens krijg ik de Nobelprijs voor de vrede voor de wijze waarop ik pleit om al het onrecht de wereld uit te helpen op zo'n zachtmoedige manier.


Heb je mijn boek al gelezen: 'Als ik me ophang breekt het touw'?
zie de site van www.uitgeverijdebrouwerij.nl

Schrijver: Eelt, 14 maart 2012


Geplaatst in de categorie: geweld

2.9 met 8 stemmen 656



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
albé
Datum:
20 maart 2012
Nou, nou, heel goed maar wel een beetje hard.
Toch denk ik dat we inderdaad wat zorgvuldiger met de gevoelens van de SLACHTOFFERS moeten omgaan en mogelijk eens moeten denken aan het feit dat bepaalde misdaden teweegbrengen dat je DUS ook je rechten verspeelt.
Denk eens aan een minkukel als Robbert M die nog steeds het gevoel heeft dat het "een beetje jammer" is geweest.
Ik weet dat iedereen rechten heeft maar laten we in ieder geval dan weer ECHT levenslang instellen voor dit SOORT mensen en zorgen dat die personen overlijden van ouderdom in de gevangenis!
Iets voor Teeven en Brinkman samen?
Naam:
Ronald
Datum:
14 maart 2012
Het wordt inderdaad tijd dat de misdadigers passend gestraft worden.
Er komt misschien een tijd dat we op jeugdige leeftijd de hersens kunnen controleren op misdadige aanleg. zet die kinderen dan maar apart op een onbewoond eiland. Dan moorden zij elkaar maar uit.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)