Inloggen
voeg je column toe

Columns

Lopend buffet

Grote onzin! Even vreemd als een varken conferencier noemen. Dat buffet loopt niet.
Het is een reeks tafels of planken op schragen waarop meestal vrijwel oneetbare producten staan uitgestald. Het geheel staat, min of meer hebberige mensen lopen er langs om hun bord zo vol mogelijk te laden. Die lui lopen, niet het buffet!
Het spul dat gegeten moet worden staat onbeweeglijk, tot een al te begerige langsloper zich te ver voorover buigt en in een bak smurrie terechtkomt. De meeste deelnemers aan deze allerminst stille tocht zijn zo bang om ook maar iets te missen van deze smakeloze troep dat ze daarom hun bord zo vol als een hooiwagen laden. Ik heb gezien dat een smulpaap de chipolata over de praktisch bedorven gerookte paling had gesmeten.
Het is een allerminst hygiënische folklore. Er staat altijd saté bij van dieren die men kippen noemt. In kleine stukjes gehakt omdat zij geen eieren meer produceerden. Het ligt aan stokjes geregen in een soort pindasaus, die steeds harder wordt omdat het op een elektrische plaat staat die dit culinaire hoogstandje warm moet houden.
Hoewel het niet mijn bedoeling is om alle smeerlapperij die voor eten moet doorgaan op te noemen moet ik toch de populaire salade nog beschrijven.
Dit spul is meestal gemaakt van restanten achtergebleven op de borden van hotelgasten, mayonaise en niet te achterhalen andere rommel.
De deelnemers aan het buffet gedragen zich meestal zeer onsmakelijk. Ze hangen met hun bedorven adem boven de toch al verdachte gerechten, er zijn er zelfs die in hun haast wat speeksel verliezen, dat komt ook in het voedsel terecht.
Verder zal ik maar niets beschrijven. De verstandige lezer heeft al geen trek meer, zit zelfs te kokhalzen.
Geloof me, echt lekkere dingen worden nooit in grote hoeveelheden voorgeschoteld. Kaviaar en oesters worden in minimale hoeveelheden gepresenteerd. Ga naar zulke gelegenheden en laat die buffetten maar staan.


Het door mij geschreven boek heet: 'Als ik me ophang breekt het touw'
Zie de site van www.uitgeverijdebrouwerij.nl

Schrijver: Eelt, 12 apr. 2012


Geplaatst in de categorie: overig

0,5 met 2 stemmen 139Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
albe
Datum:
12 apr. 2012
Email:
albe-7hotmail.com
Jeetje EELT beetje in de mopperstand deze keer?
het komt wel voor maar niet ieder buffet ,lopend of niet, is van de klasse door u beschreven.
dat er inderdaad lieden zijn die het een sport vinden zich zo vol mogelijk te LADEN ipv genieten van een maaltijd is een feit .Maak het niet te somber meneer EELT ,laat mij weer eens lachen ,op zijn minst glimlachen bij de volgende?
Naam:
Clara
Datum:
12 apr. 2012
Eelt je bent geestiger dan menige duur betaalde columnist. Waarom doe jij het voor niets?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)