Inloggen
voeg je column toe

Columns

Het is gelukkig weer goed gegaan

De koninklijke familie heeft zich weer eens in het openbaar als schietschijf beschikbaar gesteld. Opnieuw is het goed afgelopen. Gelukkig! Het blijft echter een wonder. Sinds er zoveel gekken en terroristen rondlopen is Koninginnedag voor mij een beproeving. Sinds vannacht 12 uur had ik mij teruggetrokken in mijn geheime bomvrije schuilplaats. Als er iets met de koninklijke familie gebeurt, is er meteen chaos. Wanneer de dader tot een etnische minderheid behoort wordt alles dat niet westers en allochtoon is uitgemoord. Deze mensen laten zich niet weerloos afslachten. Onder de Hollanders zullen zich ook veel doden bevinden. Ik kan zulke taferelen niet aanzien en zal veel te bedroefd zijn over het verlies van onze koningin en vele van haar naaste familieleden. Snikkend als een baby zeehondje dat zonder moeder in de ijszee drijft zal ik me in bed terugtrekken en pas weer tevoorschijn komen als de ellende een beetje in de hand gehouden wordt.
Let wel: Ik verwacht niet dat de fatale aanslag door allochtonen zal worden gepleegd, daar zijn ze te verstandig voor. Er hoeft echter maar een idioot tussen te zitten en ze worden allemaal afgemaakt.
Nederland heeft zelf gekken teveel. Daar komt het gevaar vandaan!
Het past mij om bewondering uit te spreken voor de koningin. Leeftijd trotserend en het grote verdriet verdringend om het vreselijke ongeluk dat haar zoon Friso is overkomen, glimlacht zij haar stompzinnige volk toe, terwijl ze inwendig huilt.
Wie had het onze dappere koningin kwalijk genomen als zij vandaag thuis was gebleven of naar Londen was vertrokken om de hand van haar zoon vast te houden, hem nog eens te kussen en te smeken om terug te komen.
Die uitslovers in Gelderland hadden al rekening gehouden met een koninklijke absentie.
Wat een mythen en sagen zullen er weer ontstaan?
De Zwijger heeft nu ineens zijn laatste woorden ook niet gesproken. Natuurlijk niet. Hij werd niet voor niets de Zwijger genoemd. Hoewel boze tongen beweren dat met het woord zwijger huichelaar werd bedoeld.
Onze kroonprins doet ook goed werk. Door het kopen van dat huis in Portugal en het verblijf van hem en zijn gezin bij de Portugezen alsmede de vele hoge functionarissen en gewone puissant rijke mensen, zal hij daar de hele economie uit het slop trekken.
Ik hoop dat hij ook een huis koopt in de Oranjeboomstraat te Rotterdam. Dan is er weer een achterstandswijk minder.
Leve de koningin, leve haar familie.

Schrijver: Eelt, 1 mei 2012


Geplaatst in de categorie: koningshuis

2.2 met 4 stemmen 270Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
3 mei 2012
Email:
klaassens38zonnet.nl
Een prachtige column, Eelt, waarin je zonder een blad voor de mond te nemen verschillende rake opmerkingen maakt. Ja, als een allochtoon een aanslag pleegt, worden alle buitenlanders daar op aangekeken. Dat geldt ook al voor spraakmakende moorden.
Graag gelezen! Je zou een prima dagcolumnist zijn. Ik heb jouw boek gekocht en ben er al in begonnen.
Naam:
Eelt
Datum:
2 mei 2012
Email:
a.renselaarsimpc.nl
Beste Patrick,
Bedankt voor je reactie en correctie. Ik word gek van waar die gozer allemaal huizen koopt of wil kopen. Waarom niet in Siberië?
Weet jij een uitgever voor deze columns? Ik houd me aanbevolen.
Naam:
J.de Groot
Datum:
1 mei 2012
Email:
joke190411telfort.nl
Heeft hij weer een huis gekocht, nee toch,
Portugal,..oei!
Maar goed, hij heeft geld als "water"
moet kunnen, of.....?
Naam:
Patrick
Datum:
1 mei 2012
Leuke column, maar een kleine correctie: onze kroonprins heeft een huis gekocht in Griekenland.
Wanneer komen je columns uit in boekvorm?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)