Inloggen
voeg je column toe

Columns

Babyboomers aan de drank

Dit las ik in de krant. Deze vergeet er echter bij te zeggen dat zij hun hele leven al verslaafd aan het een of ander waren. Veel van die lui waren Provo, dus verslaafd aan provoceren. Kabouters, Hippies,drugsgebruikers enzovoort.

Toen zij eindelijk hun studie voltooid hadden en een goede baan kregen ontdekten zij de weelde van het gesponsorde diner, overspoeld met exquise wijnen en als relatiegeschenk dure whisky of cognac die zij slobberden als varkens hun voer.
Zij zijn al jarenlang onderdanen van koning alcohol, hetgeen te merken was aan de stupide of waanzinnige beslissingen, waarmede zij meehielpen om menig bedrijf, ja zelfs de hele maatschappij op de drankfles te helpen.
Het enige verschil was, toen was hun lichaam gewend aan het vuurwater en ze waren jong.
Als een mens ouder wordt komen de kwalen. Het eerste verschijnsel is alcohol-intolerantie. Deze verwende kwasten zoeken dan meteen hulp, terwijl zij gewoon moeten ophouden met zuipen. Helaas ze zijn ook verslaafd aan zwetsen dus moet er weer iemand komen om onder het genot van een glas bruiswater over hun probleem te ouwehoeren.

Natuurlijk zijn er ook van die gepensioneerden die hun hele leven matige gebruikers waren, maar die zo dom waren om hun eerste vrouw tijdens de midlife-crisis in te ruilen voor een jong huppelkutje, dat op zijn geld en status viel.

Zijn kleinkinderen zijn praktisch even oud als de kinderen van zijn Viagra propagandiste. Er moet aan die kleine dictators evenveel aandacht gegeven worden. Vroeger kwamen die kinderen gewoon. Thans zijn zij zo gewenst dat de jeugdige tirannen ouders en grootouders tot alles dwingen waar zij eigenlijk te oud voor zijn.

Geen wonder dat je dan de drankfles voor Florence Nightingale aanziet.
Andere afgedankten vervelen zich omdat de na hun pensioen geplande wereldreis of overwintering in een warm land niet doorgaat aangezien hun vrouw de kleinkinderen niet zolang kan missen. Het vrijwilligerswerk valt ook tegen omdat zij na drie maanden het gesnauw van de 'hulpeloze' invaliden of gebrekkige ouderen aangehoord te hebben nog geen lintje gekregen hebben.
Ook dan is een alcoholische versnapering een uitkomst.

Dan zijn er nog de graaiers die in een paar jaar tijd een flink deel van je moeizaam gespaarde pensioen lieten verdampen. Voor ergernis is de drank een ware Moeder Theresa! Zij hopen dat ze die goedkope whisky over een tijdje nog kunnen betalen.

Nog vele situaties kan ik opdissen waardoor die kneuzen gaan zuipen.
Leerzamer is echter de remedie die ik ga geven. Klim niet zo hoog op de maatschappelijke ladder, word geen minister van Buitenlandse zaken-God hebbe zijn ziel- en blijf dicht bij de grond dan val je niet zo hard.
Zorg dat je AOW hebt en een minuscuul pensioentje dan krijg je zorg- en huurtoeslag, vrijstelling van de heffing van het Waterschap en van de hondenbelasting. Je inkomen is zo laag dat je drie maal per week een warme maaltijd kunt gebruiken en alcohol veel te duur is.

Als je van al dat onverantwoordelijke eten te dik wordt ga dan naar de Voedselbank. Er zit altijd wel een pak Slim fast in het pakket.
Wanneer al die goede adviezen niet helpen kijk dan veel tv dan ga je dood van verveling of ergernis. Masturbeer lekker als je Linda de Mol ziet, daar is ze goed genoeg voor. Wat een lekker wijf. Kijken of ze goed haar werk doet kom ik niet aan toe. Ik heb geen vrouw die op mijn vingers kijkt.

Schrijver: Eelt, 5 mei 2012


Geplaatst in de categorie: welzijn

1.0 met 6 stemmen 200Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Hennie
Datum:
8 mei 2012
Je blijft productief als columnist. Ik volg je regelmatig en lees je graag. Hopelijk komt er weer eens een boek van je uit.
Naam:
An
Datum:
7 mei 2012
Email:
an.terlouwcasema.nl
Ohh wat een rake klappen deel je uit, met genoegen gelezen en zo wáár!
Naam:
Harry
Datum:
6 mei 2012
Wat heb ik weer schik om deze column.
Vergeet echter je tweede boek niet. Om je boek
'Als ik me ophang breekt het touw' heb ik behoorlijk gelachen

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)