Inloggen
voeg je column toe

Columns

Zwakenberg krijgt parkeerbon

Alleen de hele stille planners genieten momenteel al van de laatste dagen van hun rechtmatige zomervakantie. Het zijn altijd dezelfden die hun collega's een poets bakken door betere bestudering van de programma's van alle evenementen en het zo profijtelijk mogelijk daartussen laveren. Het zal hen derhalve niet verbazen dat ik, in aansluiting op hun handelwijze, alvast het zekere voor het onzekere neem : als opsporingsbevoegd NTTB-toezichthouder verklaar ik bij deze uw pingpong-seizoen 2012-2013 voor geopend.

Deze formaliteit bereikt u eerder dan gebruikelijk, maar dit keer spelen niet alleen Olympische redenen een rol. Bij departementen en bepaalde organisaties wordt half juli wel eens misbruikt voor afkondiging van veranderingen die vervolgens pas begin september door zwijgende meerderheden als ingrijpend worden onderkend. Dit jaar hebben mogelijke grote cesuren uiteraard heel veel met de grote sportieve Londen-vertoning te maken. Nu zitten we nog in de count-down, straks vervaagt de Boris-show snel. Ook in onze kring zullen vooraanstaanden teleurgesteld op de O.S. terugkijken en een enkeling zal consequenties trekken, geruisloos vervangen worden of profiteren van een nieuw ontstane uitweg : het zoeken van heil en zegen, elders in het SST-cluster van schermen, squash of tafeltennis, zoals ontwikkelaar Manon Zwakenberg die haar total-loss Fiat Panda nog steeds fout-geparkeerd heeft staan in de SBN-hoek van het Silverdome-terrein, zodat deze ex-NTTB-werkneemster bij de gemeente Zoetermeer als notoire en hardleerse parkeerbonnenzondares geregistreerd staat.

Juffrouw Zwakenberg is niet het enige administratieve mysteriosum. Er worden zelfs flex-managers gesignaleerd die met behulp van schuilnaam en fake-functie in de NSF-modellen heen en weer pingpongen.

De auspiciën zijn slecht, niemand realiseert zich penibele situaties of crisisdreigingen en degene die echt op de hoogte dient te zijn (de specialist interne communicatie, bijvoorbeeld) lijkt hooguit toevallig tegen Ernstige Kwesties aan te lopen. Rozengeur-en-maneschijn-Groninger Peter Hanning had, na een weekend Jeugdcup op Papendal, sterk de indruk dat de technisch directeur van de NTTB een cursus Omgangskunde moet volgen. Wat velen al jarenlang verkondigen, verstopt allemansvriend Hanning vervolgens achter een parodie : zolang deze autistenblokkade voortduurt, bewandelt talentontwikkeling een heilloze weg en zou een (hahaha) Van Marwijk - Van Gaal-stap gezet moeten worden, want Papendal is een peperpure NTTB-tragedie.

Toch begint mister nice guy Hanning geleidelijk te vermoeden dat de pseudo-verkiezingsprocedure rond nieuwe functiebekleders in een onoplosbare kwestie kan ontaarden. Maar hij weet niet of zijn voorlichter Roelien Luijt straks nog in functie geacht wordt te zijn of in kimono door Japan zwerft, hij weet niets van de serieuze opstapplannen van Berteling, Pereboom en anderen, hij weet niets van de vacature-Haldan, hij heeft geen idee van de aard van de complete breuk met de trainersvereniging, enz. En hij heeft geen kennis genomen van het bericht dat het NTTB-ledental voor het eerst in haar geschiedenis onder de dertig duizend (29.883) zakte.

En zo jokkebrokt, negeert, ontloopt en ontkent iedereen verder, aangespoord door HB-bloemstukje Angelique van Sluijs : "Resultaten van tevredenheidsonderzoek ? Eh, dat klopt, dat is uitgesteld vanwege de drukte rond het WK. Welk WK ? Nou eh, het WK in Rotterdam, van mei 2011...".

(wordt vervolgd)

Schrijver: Ton Mantoua, 11 jul. 2012


Geplaatst in de categorie: sport

1,5 met 4 stemmen 234Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)