Inloggen
voeg je column toe

Columns

Revolutie

De koppen worden bij elkaar gestoken om een tactiek te bespreken: ‘Gaan we protesteren, de wapens trekken of kiezen we voor negeren?’ Aan tafel wordt besproken hoe het zover heeft kunnen komen. Wijs wordt opgemerkt dat er een revolutie gaande is, de wereld zoals zij die kenden bestaat niet meer.

Tot de lunch uitslapen is toegestaan, ze hoeven niet uit te leggen wat ze de hele dag hebben gedaan. Afspraken met vriendjes, logeerpartijen, uitgaan, het mag allemaal. Het lijkt vrijheid blijheid, maar dat duurt niet lang. De kleding komt niet meer gestreken in de kast, de koelkast wordt niet gevuld, het toiletpapier raakt op en het eten komt niet vanzelf op tafel. Het is gedaan met dagenlang nietsdoen.

De voortrekkers van deze revolutie hebben een belangrijk besluit genomen. Ze werken buitenshuis om dit gezin van alle gemakken te voorzien, financieel gezien. Binnenshuis werken ze minstens zo hard, maar dat houdt nu op. Vier vakantievierende tieners, zonder vakantiebanen van betekenis kunnen best wat doen. Zonder al te hoge verwachtingen stellen de revolutionairen voorwaarden, het hoeft allemaal niet perfect. Vier klussen voor vier tieners: de was, de afwas, verzorging van de beesten en het avondeten.

De knappe koppen staan nog niet op eigen benen en zijn afhankelijk van de revolutionairen, ze protesteren wel maar weten niet hoe ze weerstand moeten bieden. Ze vouwen, strijken, rapen eieren, soppen, boenen en verzorgen de avondmaaltijd. Ze hebben geen idee dat toegeven aan de eisen hun beste wapen in deze strijd is.

Vanmorgen haal ik een vies ontbijtbordje uit de kast, kan ik mijn favoriete shirt niet vinden en nu doet mijn maag nog zeer van de dikke deegklontjes met zwarte randjes, lees: pannenkoeken. Ik ben een revolutionair, nog wel!

www.evataal.wordpress.com

Schrijver: ellis van atten
Inzender: @EVATAALzaandam, 7 aug. 2012


Geplaatst in de categorie: familie

3,7 met 3 stemmen 232Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)