Inloggen
voeg je column toe

Columns

De diva van de NOS

Bij het nieuws loopt er een dame rond wier taak het is om alle capriolen van onze politici van commentaar te voorzien. Eerst stond er een doodgewoon vrouwtje, niet lelijk maar onopvallend. Je bleef luisteren en kijken omdat het leek of ze echt alles wist. Dat zij gedachten kon lezen, als politici tenminste denken.

Sinds kort heeft er een ware metamorfose plaatsgevonden. Er staat een schoonheid! Hoe het mogelijk is weet ik niet. Ze heet Dominique, achternaam onthoud ik niet. Ik moet nu verdraaid goed opletten wat ze zegt. Als verstokte seksist kijk en bewonder ik nog alleen maar.
Hoe het mogelijk is bij de NOS weet ik niet. Bij voorkeur tonen zij Merkel in een van haar sterke vrouwen posities. Duitsland heeft eindelijk zijn zin. Zij is de leidster van het Verenigd Europa. Rekt de crisis zolang mogelijk.

Wat haar uiterlijk betreft: slechte schrijvers, die origineel willen zijn, schrijven dan dat de dame over de houdbaarheidsdatum heen is. Daar doe ik niet aan mee. Door haar grote macht is zij zelfs minder lelijk geworden.
Nog veel meer lelijke vrouwenhoofden teisterden het Journaal. Er zijn zelfs nieuwslezeressen geweest, waardoor je niet meer naar het Journaal durfde te kijken, bang om over heksen te dromen.
Dus keek ik maar naar het RTL nieuws. Zeer onbenullig, nog erger dan de NOS, maar een vrouw! Een kruising tussen Sharon Stone en Meryl Streep in hun goede jaren. Dan keek ik daar maar na.
Tot ik het gezeur van RTL niet meer aan kon horen. Terug naar de NOS.
Nu word ik iedere avond getrakteerd op de beeldschone Dominique.
Zij is er altijd, want elke dag hebben onze politici wel iets geks gezegd.
Mijn schoonheid komt al die flauwekul van commentaar voorzien. Wat benijd ik de man die haar mag ondervragen.
Nu de verkiezingstijd is aangebroken zal ze nog vaker op de buis komen.
Wat zal ik genieten al dat gelieg van die baantjesjagers interesseert mij niet, het gaat mij om Dominique.

Waar ik op stem staat al geruime tijd vast: het wordt de partij die speciaal opgericht is voor de 55-plussers. Ouderen worden al jarenlang bestolen.
Hun pensioenen worden steeds minder waard. Nu willen veel pensioenfondsen ook nog gaan korten op de uitkering, terwijl er jaren voor dat pensioen gespaard is.
DIEFSTAL EN WANBEHEER!
55-plussers verdedig je belangen, stem op je eigen partij.

Eelt schreef het boek: 'Als ik me ophang breekt het touw.' Uitgeverij De Brouwerij. Lees hoe het vroeger was in het tehuis voor ouderen die niet meer voor zichzelf konden zorgen.

Schrijver: Eelt, 28 augustus 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.2 met 8 stemmen 661Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
29 augustus 2012
Email:
joke190411hotmail.com
Graag gelezen.
Ik mag haar ook.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)