Inloggen
voeg je column toe

Columns

Op weg naar de ondergang

Iedere onbenul vindt het noodzakelijk om zijn genen door te geven. Vlak na de Tweede Wereldoorlog werden er extra veel kinderen geboren. De door de oorlog verdwenen mensen moesten hoognodig aangevuld worden. Gevolg de Baby Boom. De ouders van die kinderen moesten hard werken om ons land weer tot welvaart te brengen. Het gevolg was dat er een generatie ontstond die geen honger leed. Al hadden de arbeidersgezinnen het vaak niet al te breed. Als de fabrieken de werkenden even lieten gaan, krioelde het van de fietsers. Nog geen auto's.
Later zagen de fabrikanten in dat er door allerlei vindingen veel producten op de markt dreigden te komen, die niemand betalen kon. Daarom werden de lonen steeds hoger. Die mooie spullen moest iedereen zich kunnen aanschaffen. Helemaal niet door sociale strijd maar door de slimheid van ondernemers kreeg iedereen de beschikking over al die rommel.
De kinderen moesten het beter krijgen dan zij het zelf ooit hadden gehad.
De Mammoetwet zorgde er voor dat iedere idioot een diploma kon halen. Ondanks de omvangrijke automatisering kwamen er te weinig mensen die nog met hun handen wilden werken. de oplossing was snel gevonden. Er werden in de landen die niet meegedaan hadden aan de industrialisatie en er daarom geen spoor van welvaart te vinden was, mensen geronseld om het werk te doen dat de intellectuelen met een Mavo-diploma niet wilden verrichten.
Aan de ene kant had men dus de hard werkende import arbeiders aan de keerzijde ontstond een grote groep werklozen. Niemand vond dat nog erg. Er was geld genoeg om die niksnutten te betalen.
De vrouwen wilden ook werk, maar niet full time, er moest tijd overblijven om het huishouden te doen. De kinderen moesten blijven komen. Door de vooruitgang is de kindersterfte verdwenen. De vrouwen wilden niet meer dan twee kinderen. Die genen gingen dus niet verloren. De ouders lieten hun kroost door anderen opvoeden. Dit bleek verkeerd te zijn. Deze kinderen voelen zich niet geliefd. Daardoor steeg de criminaliteit onrustbarend. Waarom je best nog doen als er toch niemand was om je een compliment te geven? Die stakkers beseften niet dat zij zo nodig moesten komen omdat hun ouders vonden dar je er dan pas echt bij hoorde.
Hebzuchtige grootverdieners duwden de inwoners van hun land de euro door de strot. Ik ben niet gemeen genoeg om te weten hoe ze aan de crisis die ontstond geld verdienen. Dat ze het doen is echter zeker anders was alles allang weer in orde.
De kinderen staan op een voetstuk en zijn onuitstaanbaar, omdat ze niet meer per ongeluk komen, maar zeer gewenst. Status symbool van hun verwekkers.
Steeds jonger zijn de kinderen die ernstige misdrijven plegen.
We gaan echt terug naar de Middeleeuwen. Om de een of andere reden hebben bolleboffen besloten dat het niet goed gaat als iedereen welvarend is, niemand kan nog uitblinken met zijn mooie spullen. Daarom moest de beuk er in.
Vrijheid hebben we niet meer. Gelijkheid bleek saai. Broederschap nergens voor nodig.
Onze zogenaamde 'beschaving' gaat ten onder aan de verdwenen welvaart.

Schrijver: Eelt, 27 augustus 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2.5 met 8 stemmen 183



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Eelt
Datum:
29 augustus 2012
Email:
a.renselaarsimpc.nl
Dorknoper,we zijn wezenloos overbevolkt. Iedereen zou een paar jaar moeten wachten met zich voort te planten.Dit had ik met de beginzin duidelijker moeten stellen. Daar heb je gelijk in. Als men zou stoppen met de voortplanting kwamen er weer andere problemen. Ik weet het
Naam:
Dorknoper
Datum:
28 augustus 2012
Eelt, ik waardeer jouw vorm van cynisme. Maar de introzin: 'Iedere onbenul vindt het noodzakelijk om zijn genen door te geven', vind ik, eerlijk gezegd, te bruut. Deze stelling komt uit de lucht vallen, volgens mij. Bovendien lijkt de context te ontbreken. Zijn wij allen onbenullen? Is voortplanten sowieso slecht? Collectief stoppen met deze bedenkelijke activiteit?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)