Inloggen
voeg je column toe

Columns

De wereld op zijn kop

Het wordt hier steeds minder leefbaar. Schuimbekkend las ik net in de krant dat een winkelier, waarvan personeel letsel oploopt bij een overval, schadevergoeding moet gaan betalen aan de getroffen medewerker. Dit is absurd. Het schorem dat de schade of het letsel veroorzaakt moet boeten, daar moet elke cent van weggeplukt worden.
Beveiliging is een dure zaak, maar inderdaad noodzakelijk,als het hielp.
De overvallers hebben zich onherkenbaar gemaakt. Vlug op een knop drukken zodat de politie er in de kortste keren is, helpt ook niet. Deze ijverige agenten kunnen nooit snel komen. Hoe wil je dat voor elkaar krijgen als ze opgeroepen worden zijn ze net druk bezig met iemand te bekeuren, die geen autogordel draagt.
Of een weduwe een boete te geven die twee meter gefietst heeft op een plek waar dat niet mag. Dat het mens hierdoor twee weken nauwelijks eten kan, omdat die smerige boete haar laatste weduwe pensioen kost, kan niemand iets schelen. Het duurt nog twee weken voor er nieuwe fooi komt. Dat de stakker toch al meestal krentenbrood eet, omdat het tenminste nog een beetje gezond is en er geen beleg op hoeft, ook geen boter, daar weet 'welvarend' Nederland niets van.
Waarom het gevangenisleven en TBS-inrichtingen niet wat minder luxueuzer gemaakt? Daar kunnen onze minimumlijders een menswaardig bestaan door leiden.
Twee keer per week macaroni eten en eenmaal gewoon warm eten. Wat een luxe!
Omdat de meeste winkels het toch al moeilijk hebben, kunnen zij de beveiliging moeilijk betalen, omdat de burgers door onze overheid zo bestolen worden dat zij zich alleen nog het aller noodzakelijkste kunnen veroorloven. Bestedingsbeperking is weer in volle gang. Juist in deze tijd wordt de BTW verhoogd. De meeste winkeliers durven deze verhoging niet door te berekenen, omdat de klanten dan zeker wegblijven.
Die BTW is overigens de smerigste belasting die we kennen.
De miljonair moet 19 procent betalen, maar ook de minimumlijder.
Het is de taak van de overheid om de burgers te beschermen. Die moet bij iedere winkel twee gewapende commando's of mariniers neerzetten, met de opdracht om elke overvaller in de knieën te schieten, dan doen die militairen ook weer eens iets nuttigs. ze hebben niet voor niets zo'n zware training gehad.
Laat die jongens om de beurt maar posten. Nu vervelen zij zich toch maar.
Het mag de winkeliers niets kosten. We betalen ook belasting om beschermd te worden.
Natuurlijk is zo'n overval iets verschrikkelijks, mensen kunnen levenslang een trauma oplopen. De eigenaar van de zaak, maar ook het personeel.
Straks kunnen we nergens meer inkopen doen, omdat niemand nog een winkel durft te beginnen.
Dan komen de boeven het geld bij ons thuis weghalen. Pinpasjes helpen niet, omdat de mensen gewoon gedwongen worden om hun code te geven.
Ik heb nog een goed idee: maak het geboefte lid van een politieke partij als ze in de regering terecht komen, merkt niemand enig verschil.

Schrijver: Eelt, 4 september 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

1.4 met 5 stemmen 84Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)