Inloggen
voeg je column toe

Columns

Lieve, roekeloze prinses

Er is weinig vraag naar een eerlijke mening. Toch voel ik mij geroepen om er weer een te verkondigen.
Het is onverantwoordelijk dat de geliefde vrouw van onze kroonprins in de Amsterdamse grachten gezwommen heeft.
Mijn hart sloeg drie slagen over van de schrik toen ik de foto zag en de bijbehorende tekst las. Iedereen weet dat veel Amsterdamse kroeglopers in dat water staan te urineren. Er komen feces in terecht Veel Amsterdammers voelen zich geroepen om alle smerigheid, die zij kwijt willen in dat water te dumpen.
Hoe kan deze mooie prinses zo'n risico nemen? Het volk heeft de schok van het ongeluk van prins Friso nog niet verwerkt. Maxima hoeft niemand toestemming te vragen. Ze deed het voor een heel goed doel. Dat kan zij ook op een minder gevaarlijke manier doen. Als zij in een keurige bikini op de Dam gaat hoelahoepen stroomt het volk toe. Collectanten halen er geld voor op en registreren de gift. De persoon die het meeste geeft mag de prinses een decente kus op de wang geven. Natuurlijk moet de kusser eerst volledig steriel gemaakt worden, gevaar voor besmetting loert overal.
Het is waarachtig een wonder dat de prinses niet meteen is opgelost in die smerige pseudo riolen. Zij heeft tenslotte een veel reinere huid dan gewone stervelingen.
Door al het geparkeerde blik zijn de grachten allang niet meer pittoresk, maar hoofdzakelijk onzichtbaar.
Het wordt tijd dat er gekozen wordt: het verkeer ruim baan geven en veel hartinfarcten voorkomen, die veroorzaakt worden door parkeer stress. Duidelijker gezegd: die grachten vol ziektekiemen dempen.
Als dat beslist van de hand gewezen wordt de auto de stad uit. Buiten de bebouwde kom parkeerplaatsen aanleggen en de automobilisten met bussen naar hun voertuig brengen en halen. Natuurlijk trekken die Amsterdammers meteen een grote bek open, maar dat doen ze toch wel. Daardoor is de Amsterdamse 'humor' bekend in heel het land. Als iets echter niet in orde is moet er ingegrepen worden. Een operatie om je blinde darm er uit te laten peuteren is ook niet plezierig. Toch moet het gebeuren, als je wilt blijven leven.
Nu de prinses heelhuids uit die gracht is gekomen, blijft mijn ongerustheid knagen. Heeft haar delicate gestel geen schade opgelopen?
Is er niet een smerig virus of bacterie bij haar terecht gekomen?
Laat ik u vertellen dat ik tijdens mijn avondgebed op mijn blote knieën zal smeken dat de Almachtige haar spaart om het Nederlandse volk dit leed te besparen en uiteraard ook haar gezin en familie
Het is voor onze dierbare vaderlanders al erg genoeg dat Nederland geen Europees kampioen voetbal is geworden en in de tour niets presteerden. Die Olympische medailles hebben een aantal landgenoten nog van zelfmoord afgehouden, maar het is een schrale troost.
Dat Lance Armstrong door vunzige praatjes zijn zeven tourzeges zijn ontnomen kan ik niet verkroppen. Het komt voort uit jaloezie.
Laat ik echter niet afdwalen. Willem Alexander als er in smerigheid gezwommen moet worden doe jij het dan. Jij bent gehard, Jij kan wel tegen die smerige grachten. Wees echter voorzichtig, jou kunnen we ook niet missen.
Geen enkele van de familie van Oranje Nassau moet nog onvoorzichtig zijn. Door eeuwenlang al het gekrakeel te overleven denken zij dat ze onkwetsbaar zijn geworden. Pas a.u.b. toch op.
Gelukkig zijn we hier geen barbaren. De Engelsen onthoofdden koning Jacobus. De Fransen vermoorden Lodewijk VI en zijn gezien. Wij koesteren onze Oranje familie en zijn diep geschokt als een van hen iets ernstigs overkomt.
Wat zal mijn avondgebed straks lang duren.

Schrijver: Eelt, 12 september 2012


Geplaatst in de categorie: koningshuis

1.8 met 4 stemmen 207Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)