Inloggen
voeg je column toe

Columns

De vader van Maxima

Dat gesteggel over de vader van Prinses Maxima ben ik zo zat als een dronken parlementariër. Waar gaat het nu helemaal om? Onze Beatrix doet voorlopig geen afstand van de troon. Tegen die tijd heeft die meeloper met een dictatoriaal regime allang verantwoording afgelegd aan onze hemelse rechter.

De oorlogsmisdaden van Nederlandse militairen zijn altijd geheim gehouden, of zijn verzinsels van overspannen journalisten.
Bij de inhuldiging van Koningin Juliana was Drees gewoon aanwezig. Wat maakt het allemaal uit. Het is toch al lang geleden.
Het is hier een gemakzuchtig volk. Dingen die eeuwen geleden plaatsvonden worden thans uitvoerig afgekeurd.
Natuurlijk was de slavenhouder en handelaar volgens de huidige normen een misdadiger. Toen vond de meerderheid het doodgewoon.
De afstammelingen van de slaven worden hier - terecht - met eerbied en respect behandeld en krijgen alle kansen. Daar hebben hun voorouders een hoge prijs voor betaald. Ook deze slaven zingen nu al geruime tijd Gods lof.
Hier halen we geen oude koeien uit de sloot, maar we zeuren nu eenmaal graag.
Als de vader van Maxima niet welkom is als het paar ooit ingehuldigd wordt, hetgeen ik toch al betwijfel, omdat onze koningin op de troon blijft.
Onze vorstin maakt van haar zoon een tweede prins Charles. Naar het waarom kunnen we alleen maar gissen. Vermoedelijk omdat ze zich niet vervelen wil. Het is ook mogelijk dat Willem Alexander zijn moeder aanmoedigt om te blijven. Met zo'n heerlijk leven als hij heeft en al die vrijheid, alsmede een inkomen dat vele malen de Balkenende-norm overtreft, wil hij zich niet druk maken over allerlei koninklijke beslommeringen. Waarom zou hij? Moeder gaat het steeds beter doen.

Zijn betovergrootvader Willem III had ook geen zin in al dat gedoe. Hij besteeg alleen de troon omdat anders zijn echtgenote regentes was geworden. Sofie van Wurtemburg, die er niet voor deugde. Bovendien had dat regentschap wel erg lang geduurd. Er waren drie zonen. Die gingen alle drie dood. De arme Willem moest toen eerst nog met een jonge prinses trouwen en hij moest voor nageslacht zorgen. Wilhelmina werd geboren. Van haar weet ik alleen maar dat zij ons volk van uit Londen ophitste tot gevaarlijk verzet. Dit heeft vele slachtoffers gevergd. Nimmer riep zij de bevolking op om de joden te helpen. Ze was wel degelijk op de hoogte van de deportaties.

Als Beatrix gewoon op de troon blijft is er geen enkel probleem. Alex en zijn lieve vrouw gaan gewoon dikwijls naar Argentinië en pa en moe komen hier zo vaak zij kunnen, als pa niet alsnog berecht wordt door al dat geklets in Nederland.
Door op de troon te blijven voorkomt onze vorstin dat er over die 'zondige' vader nog meer gezanikt wordt.

Schrijver: Eelt, 10 oktober 2012


Geplaatst in de categorie: koningshuis

2.0 met 8 stemmen 123Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)