Inloggen
voeg je column toe

Columns

Laat je niet ophitsen

Voor het eerst sinds lange tijd had ik een tevreden gevoel na het lezen van mijn regionale dagblad. Niet omdat het journalistiek beter was geworden, maar omdat ik mijn mening kon herzien over onze Marc en Diederik.
Wat er uitgelekt was van hun akkoord is het gevolg van Salomon's wijsheid. Marc blijkt een als liberaal vermomde socialist; Diederik heeft de welsprekendheid van Demosthenes, anders had hij Rutte nooit zover kunnen krijgen als nu en hij is helemaal geen verblinde rooie rakker met een Robin Hood complex.
Het meest voldaan ben ik er over dat de hypotheekaftrek eindelijk wordt aangepakt. Waarom moet de belastingbetaler een fiks deel van een eigen huis betalen? betaal zelf maar. Mijn huis is lekker al afgelost.
Dat ouderen een hogere eigen bijdrage moeten betalen en vermogende ouderen nog meer is helemaal niet erg. Als die bejaarden eenmaal in een verpleeghuis zijn opgenomen hebben zij praktisch geen geld meer nodig. Wat er overblijft gaat toch maar naar de kinderen. Een verstandig mens voedt de nakomelingen zodanig op dat zij voor zichzelf kunnen zorgen. Als je niet je vermogen aan een tehuis kwijt wilt raken geniet dan van je geld. Maak mooie reizen. Een cruise door de Caraïbische Zee kan ik warm aanbevelen. Als je denkt dat je na terugkomst niet lang meer voor jezelf kunt zorgen is er altijd nog het weldadige en heroïsche
zeemansgraf. Pas doen op de terugweg anders geniet je niet genoeg.
Als die ouderen eindelijk dat opgepotte geld op gaan maken komt de economie ook weer op gang. Belastingvrij aan de kinderen schenken moet ook nog worden belast en zeer zwaar. Mensen die niet instaat zijn om zelf wat bij elkaar te verdienen hoeven niet door hun ouders te worden vetgemest. De opvoeding van de koters heeft al geld genoeg gekost.
Een deel van de zorgpremie inkomensafhankelijk maken is ook zeer verstandig. Op het ogenblik betaalt de miljonair evenveel nominale premie als mijn, in meerdere columns besproken, weduwe met haar Abn van nog geen € 1000 per maand.
Op deze wijze kan die idiote zorgtoeslag gewoon verdwijnen. Een opluchting voor de overbelaste Belastingdienst.
Kinderopvang te duur? Begin zelf een kinderdagverblijf. Een oplossing voor mensen die zelf hun kinderen willen opvoeden. Er kunnen altijd nog wel wat van die broekschijters en lawaaimakers bij. Niet teveel poespas en het is veel goedkoper dan die gesubsidieerde flauwekul, met begeleidsters die zelf nog pampers nodig hebben.
Wat een ruimte voor het particulier initiatief! Begin zelf een bejaarden pension. Wie merkt het nou als je de mensen overdag aan kledinghangers in een klerenkast opbergt.
Dat de thuiszorg duurder wordt is ook een nuttige maatregel. Zo zien de kinderen hun ouders wat vaker. Wie geen kinderen heeft wordt wel door een barmhartige Samaritaan geholpen. Goed voor de saamhorigheid van de mensen.
Ouderen die toch nog fit zijn en te weinig pensioen overhouden, na al die maatregelen kunnen altijd nog een bordeel voor gerontofielen beginnen. Als ik de krant lees is er behoefte aan. Veel ouderen en gehandicapten schijnen seksueel misbruikt te worden, dat is met zo'n bordeel ook afgelopen. Bovendien zeggen geleerden dat regelmatig geslachtsverkeer gezond is, derhalve ook goed om de zorgkosten te laten dalen.
We moeten de spirit van de Gouden Eeuw weer terug. De overheid hoeft je achterwerk niet af te vegen als je gedefeceerd hebt.
Het aantal hoogbejaarden zal volgens de verwachting blijven groeien. De overheid zal dan vaststellen dat niemand ouder mag worden dan tachtig jaar.
We worden niet harteloos. Deze mensen krijgen een schitterende reis naar keuze en zorgbehoefte aangeboden. Het mag wel € 10.000 kosten. Aan het eind van de reis wordt er humaan euthanasie gepleegd.
Tenslotte stel ik voor om een hoge onderscheiding aan te bieden aan de heren Rutte en Samsom. Ridder in de Orde van het Pluche.

Schrijver: Eelt, 30 oktober 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.5 met 4 stemmen 734Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)