Inloggen
voeg je column toe

Columns

Drama Dronten

Dronten. Een pittoreske plek om samen met zo’n 40.0000 mede-geluksvogels te bivakkeren. In het jaarlijkse onderzoek van opinieweekblad Elsevier naar de beste Nederlandse gemeenten om te wonen, werken en recreëren, eindigde Dronten in 2010 op de 420ste plaats. Dan doe je het qua bestuur uitstekend. In het onderzoek werden alle 430 Nederlandse gemeenten beoordeeld! In 2011 was de score even desastreus. In de eerste Drontse gemeenteraadsvergadering na deze slachting werd besloten de totale populatie te transporteren richting Randstad en de wereldstad volledig onder water te zetten. Een makkie, Dronten is gesitueerd op een stukje drooggemalen Zuiderzee in Oostelijk Flevoland. Vroeger was zo beroerd nog niet.

Lullig voor de bofkonten die woonachtig zijn in Swifterband en Biddinghuizen die ook behoren tot het grondgebied van Drama Dronten. Lullig ook voor de ontelbare doorsnuivers die jaarlijks “A Campingflight to Lowlands Paradise” boeken. Georganiseerd op het evenemententerrein van Walibi Holland bij Biddinghuizen. Lullig ook voor schijnheilige refo’s. Elk jaar tijdens het Pinksterweekend wordt in datzelfde festivalweiland de “Opwekking Conferentie” gehouden. Een 3-daagse christelijk festijn, die de devote deelnemers geestelijk voer voor 12 maanden geeft maar waar jij niet gezien wilt worden. Geen wonder dat zulke activiteiten ver weg van de beschaafde wereld worden gehouden.

ProRail treint zoals wel vaker ook achter de feiten aan. Hun hagelnieuwe Hanzelijn is het nieuwe spoor tussen Lelystad en Zwolle. Het traject bevat twee nieuwe stations: Kampen en of all places Dronten. Zes jaar knutselen ten gerieve van 32.000 dagelijkse reizigers. Kosten 800 miljoen. Momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet en station Dronten in de verf gezet. Ook vinden er op de rails integratietesten (…) en proef- en instructieritten plaats met snelheden tot 200 km/h. Gezien de naam en faam van ProRail lijkt gepaste afstand tot de wagons geen overbodige luxe. Een aanvaring met een Sprinter is altijd een verloren zaak.

Hoe je straks met droge voeten de treinstellen dient te bereiken vermeldt de verse dienstregeling niet. Wel krijgt iedere Drontenaar een zwemvest en overlevingspakket uitgereikt. Zolang het niet regent, sneeuwt of waait. Want dan worden de treinstellen uit de vaart genomen. ProRail is zuinig op hun personeel maar nog meer op het materieel. Aardappelverwerkingsbedrijven in Dronten spelen bij de samenstelling van het noodrantsoen een grote rol. Zij vinden vaak explosief speelgoed uit de 2e wereldoorlog in hun dagelijkse pieper-oogst. Slordig gelande vliegtuigen uit dezelfde periode kwamen na de drooglegging ook bij bosjes tevoorschijn. Die verdwijnen na het doorsteken van de dijken weer in het golfslagbad.

Onlangs werd op zondagochtend rond 06:15 uur een 27-jarige man uit Dronten aangehouden voor openbare dronkenschap en het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs. Wanneer je op de zeebodem wenst te wonen heb je sowieso een rommelige identiteit. Dan kom je in de polder, waar je altijd uit je schoeisel waait, van een koude kermis thuis. Overigens, wat heeft een agent op dat tijdstip in een onderlopen straat te zoeken? Dat je in droevig Dronten een alcoholprobleem ontwikkeld ligt voor de hand. Het niet kunnen tonen van de juiste papieren is om meer redenen logisch. De man zat met zijn hand in een brievenbus vast!

Wanneer dat gebeurt om 18.15 uur, net voor de laatste lichting, is zo’n actie voorstelbaar. Zeker wanneer, op de golven veroverde grond, levensgevaarlijk drijfzand is. Feitelijk controleert menige medelander altijd even of het poststuk er wel echt inzit. Noem het nauwgezet, noem het een dwangfobie. De zuipschuit is compleet met bus meegenomen naar het bureau. De voor een alcoholbloedtest opgeroepen arts heeft de dronkaard van zijn afgeknelde rechterpoot verlost. De oranje kliko van PostNL is afgeleverd bij hun inzameldepot. Gezien het wassende water staakt het bedrijf de activiteiten in Dronten. Postzaken regel je maar online.

www.clabamsk.blogspot.com

Schrijver: clabamsk, 15 november 2012


Geplaatst in de categorie: humor

3.1 met 7 stemmen 180



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
15 november 2012
Email:
moi636yahoo.com
En ik ben er blij mee, om mijn familie te bezoeken was ik bijna 2 tot 3 uur reistijd kwijt, zowel heen als terug.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)