Inloggen
voeg je column toe

Columns

Nivelleren is een kunst

Of je nu een aanhanger bent van de Partij van de Armoe of een liberaal, waar de grote staatsman Thorbecke alleen maar een minachtend gegrom voor over zou hebben gehad, je komt er niet onder uit. Het nieuwe nivelleringsplan deugt van geen kanten. De hardwerkende mens, boven het modale inkomen levert stevig in. De echte armen, krijgen er nauwelijks wat meer door te eten. Veel mensen denken dat de echte minima het in Nederland goed hebben. Al sterven ze niet van de honger op de openbare weg, zijn de meesten toch ondervoed, door de minderwaardige vette troep die zij moeten eten, omdat het goedkoop is. Lijdend aan obesitas en toch ondervoed, echt iets voor de hypocriete Nederlandse samenleving. Een aantal van zulke mensen ken ik van nabij. Natuurlijk help ik zoveel ik kan.
Het toppunt van smerig beleid noem ik dat lui die meer dan 70.000 euro verdienen niets inleveren of er zelfs op vooruit gaan. Zoiets noem ik pervers.
De Arabische en Afrikaanse landen doen tenminste niet huichelachtig. Iedereen kan weten dat de olie inkomsten verdwijnen in de zakken van enkele families.
De stichter van Saoedi Arabië was een struikrover, die zichzelf tot koning uitriep. Hij heeft om en nabij honderd kinderen. Iedere keer als een vrouw gebaard had verstootte hij haar en nam een volgende als uitverkorene. De dames waar hij zijn lid niet meer in stak mochten wel, goed verzorgd, bij zijn paleis blijven wonen. Zij moesten hun kinderen verzorgen. Een man kan zo veel kinderen verwekken. De boef heeft het niet nagelaten. Iedere keer als er een zoon sterft, komt een jongere broer aan de beurt. De beruchte Bin Laden komt ook uit zo'n familie en heeft dus vele broers en half broers. Meisjes tellen niet mee.
Terwijl zulke lui zwelgen in weelde begint om de hoek de woestijn, waar veel arme drommels dagelijks vechten voor een zeer schamel bestaan.
Meer voorbeelden kan ik geven. Wat er in Afrika gebeurt is te walgelijk om te beschrijven.
Het 'vrije Westen' is zwaar bevriend met een aantal van zulke families. Olie is de lokroep. Irak moest bevrijd worden van Sadam. In Irak is veel olie.
Syrië laten we verrekken; geen olie.
Helaas, moet ik concluderen dat we in Nederland niet veel beter zijn. Een groot aantal mensen werkt zich het habbiewabbie met schuifdeuren en een terugtraprem en een flinke hoeveelheid miljonairs leeft in weelde en doet alleen werk wat zij leuk vinden.
De echte armoedzaaiers worden scheef aangekeken omdat zij zogenaamd uit de staatsruif eten. Geloof me: Deze mensen eten vaak macaroni, patat frikandel, brood met pindakaas, omdat het goedkoop is. Het nieuwe belastingplan nivelleert niet. Het laat de arme verrekken, de hardwerkende krijgt er nog meer frustratie van. De rijken kopen nog een huis,in bijvoorbeeld Argentinië.
Laat ik deze tirade beëindigen met een citaat van Jonathan Swift: Wetten zijn als spinnenwebben, die misschien kleine vliegen kunnen vangen, maar waar wespen en horzels zo doorheen vliegen.'

Schrijver: Eelt, 15 november 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2.9 met 8 stemmen 179



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
20 november 2012
Email:
klaassens38zonnet.nl
Beste Eelt, het klopt dat veel mensen met weinig inkomen vet en goedkoop eten, maar dat lijkt me niet echt nodig: er zijn ook genoeg alternatieven. Het is meer een kwestie van gewoontevorming.

Ik ben het met je eens dat de inkomens boven de 70.000 euro harder zou moeten worden aangepakt. In de nieuwe plannen moeten ze meer inkomstenbelasting betalen, maar ik denk niet dat ze er veel van zullen merken. Zou het tarief in de hoogste belastingschijf nog meer worden verhoogd, dan nemen ze de wijk naar de Nederlandse kolonies over de grens. Ik ken verschillende artsen die dat gedaan hebben.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)