Inloggen
voeg je column toe

Columns

Allemaal ellende

Toen er steeds meer mensen kwamen werd duidelijk dat het een parasiet was. Al vroeg begon hij de wereld te vervuilen en dieren uit te roeien.
Daar werd wat op gevonden: De pest! Hele landstreken werden ontvolkt. In de loop der eeuwen was er nog wel eens een flinke epidemie. De mens is echter het enige dier dat zich het hele jaar met genoegen voortplant. Er kwamen al weer vlug veel exemplaren van deze bijzondere soort. Cholera, tyfus en vooral pokken deden hun best om zoveel mogelijk van deze aarde bedervende lieden uit te roeien. Van een aantal dezer kwalen kon het gebroed nog genezen. In de zeventiende eeuw was het zeldzaam om iemand te ontmoeten wier gezicht geen sporen van genezen pokken vertoonde.
Toch lukte het eeuwenlang om deze niets ontziende wezens beperkt in aantal te houden. Ze zijn zo slecht dat er ook onderlinge oorlogen kwamen, die nogal wat doden vergden.
Een man kan, als hij een beetje viriel is, in een maand makkelijk honderd vrouwen bevruchten. Het kan dus snel gaan.
In het begin van de negentiende eeuw waren er twee miljard van deze voor de aarde zo schadelijke dieren op de wereld. De ernstigste killers onder de ziekten werden bedwongen. De pokken zijn uitgeroeid, cholera en tyfus komen in een groot deel van de wereld niet meer voor. Verbeterd voedsel en zo nu en dan een bad lieten het aantal van deze schadelijke plaag nog toenemen. Nu zijn er zeven miljard. De aarde raakt straks uit zijn baan door de zwaarte.
Begin twintigste eeuw waren infectieziekten doodsoorzaak nummer een. Thans is dat kanker op de hielen gezeten door hart- en vaatziekten.
Deze kwalen zijn moeilijker te bedwingen. Kanker is een der verschrikkelijkste ziekten. Vooral omdat de medici aan het behandelen gaan, ook in hopeloze gevallen. Tenslotte moeten zij goud verdienen. Het resultaat is vaak jarenlang lijden van de patiënt, alleen maar om een aantal lieden flink geld binnen te laten halen. Toch 'genezen' er mensen van deze kwaal. De farmaceutische industrie wil ook wat verdienen en de lijders krijgen afschuwelijke chemokuren. Waar het hele lichaam onder lijdt, niet alleen het gezwel. Jarenlange controles zorgen er voor dat de geneeskundigen met aanhang goed bij kas blijven zitten.
Waar blijven de goocheme onderzoekers die deze afschuwelijke ziekte weten de genezen, zonder dat het middel erger is da de kwaal.
Hart- en vaatziekten eisen ook nog veel slachtoffers, maar hier zijn betere methoden om de mens zolang in leven te houden, dat er geklaagd kan worden dat al die oude mensen teveel kosten. Helpt niets meer dan volgt er vaak een humane hartstilstand.
Ter geruststelling van pensioenfondsen: Als er effectieve geneesmiddelen tegen de kwalen van deze tijd worden gevonden zal de gemiddelde leeftijd maar met een paar maanden stijgen.
Eens komen er wapens die nodig gebruikt moeten worden en zo de wereld van alle leven ontdoen. Dit is misschien de beste oplossing, omdat er weer nieuw leven kan ontstaan, misschien zelfs beter dan wat er nu op aarde ronddoolt.

Schrijver: Eelt, 6 december 2012


Geplaatst in de categorie: wereld

2.0 met 1 stemmen 248Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
8 december 2012
Email:
klaassens38zonnet.nl
Beste Eelt, de mensheid als plaag, als parasiet - ja, zo kun je het inderdaad bekijken vanuit een kosmisch perspectief. Het is onvoorstelbaar wat mensen vanuit blinde hebzucht, verondersteld eigen- en groepsbelang anderen aandoen. De mens als een nietsontziend, agressief roofdier - waarom niet?

Wat je er misschien tegenin kunt brengen is het idealisme van al diegenen, die zich godzijdank nog wel willen inzetten voor anderen en hun uiterste best doen om verbetering te brengen in het lot van armen en vertrapten. Als zulke mensen er niet waren, was het hopeloos. Maar ik geef toe dat ook ik me afvraag of het met de mensheid ooit nog goed komt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)