Inloggen

Alle inzendingen over mens

3552 resultaten.

Sorteren op:

bewering
3,4 met 8 stemmen 131
De uitvoerende mens is steeds vaker slachtoffer van de administratieve mens.

Monddood gemaakt.

hartenkreet
1,2 met 4 stemmen 220
Zij heeft het hart op de tong. Zij is goudeerlijk. Zij zegt wat ze denkt: “Jij hebt niets bereikt, jij hebt niets te willen, jij denkt verkeerd, jij voelt verkeerd, ik blijf eeuwig van je houden ook al ben je een slecht meisje, jij moet weg”. Zij mag al die dingen zeggen, want wij moeten elkaar...

Verborgen Boeien.

hartenkreet
1,8 met 5 stemmen 142
...collie onder de zon: ‘Stel dat er geen mensen waren, wat dan? Ik wil wijsheid.’ ‘Van wijsheid word je eenzaam’, zegt Prediker.’ ‘Ja ik wil.’ Na een lange reis, als een boek vol woorden die zich als zand in de wind verstrooiden, gemanipuleerd in halve waarheden,...

bewering
2,0 met 9 stemmen 129
Ondanks alle ellende, pijn en verdriet wordt er door God niet ingegrepen. Een mooiere en socialere wereld ligt in de handen van de mens zelf.

Struikelingen

hartenkreet
3,5 met 8 stemmen 128
...Obstakels te over. God's creatie moet terug naar de fabriek, er klopt niets van want de mens is ziek. Ben helaas het bonnetje kwijt.
Fred28 sep. 2014Lees meer…

bewering
4,0 met 4 stemmen 442
Vreemde gedachte vind ik het, de veronderstelling dat iemand die mooie dingen kan maken, zoals een kinderboek, een moonwalk of een vioolconcert, dus ook een mooi mens moet zijn. Het kan samengaan, maar het hóeft niet. Soms is de maker van iets moois een onzettend grote lamstraal!

Doen wij het nu echt zo slecht?

hartenkreet
3,9 met 8 stemmen 209
...zijn of haar eigen denkvermogen en gevoel bezit: uniek is aan ieder mens. Mag ik dan zeggen: wij mensen maken veel fouten, maar doen we het nu echt zo slecht?

Losse scherven

hartenkreet
4,5 met 11 stemmen 482
...bewaar het zorgvuldig, zij maken mij tot wie ik ben. Een man, een vader, een zoon, een mens, een schrijver in de pen.

bewering
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 151
...de Hel effectief een optie is. Het voordeel van dit christelijk geloof is echter wel dat ge er communicatief gewoon mens bij kunt blijven, want bij Allah moet ge eerst moslim worden en bij Jahweh eerst Jood...

bewering
2,0 met 2 stemmen 436
De mens die genetisch vastligt, valt eerder in zonde dan de mens waaraan genetisch een steekje los zit.

bewering
2,8 met 25 stemmen 135
Kwaliteit zit in mensen, niet in systemen. Het systeem moet worden ingericht om deze kwaliteiten aan te boren. Laten we beginnen op de basisschool.

Fragiel

dagcolumn
3,9 met 7 stemmen 145
...sterk, dapper, koen) in zijn gedicht MENS Mens is een zachte machine, een buigbaar zuiltje met gaatjes, propvol tengere draadjes en slangetjes .... Hoera we leven nog. En het regent nog. En we zijn gelukkig waterdicht. Op de hoek van de Plompetorengracht met de Molenstraat...

De kwetsbare mens

hartenkreet
4,5 met 2 stemmen 98
...om de warmte te begrijpen. De stille vriend, geruisloze makker. De kwetsbare mens is weer alleen.

Inspiratie

dagcolumn
3,7 met 9 stemmen 185
...steeds lichter kunnen maken?.. Zouden ongeïnspireerde mensen wat geïnspireerde mensen uitademen inademen?..

De mens.

hartenkreet
3,2 met 4 stemmen 2.190
...in de chaotische verscheidenheid van de mens. Biologen zorgen ervoor dat het dierenrijk in al zijn facetten bekend is aan de mens maar hij grijpt niet meer in. De natuur regelt zichzelf. Zo wordt onze planeet gered door de natuur!

Geen mens meer

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 51
...van VI. Geen mens meer die vertrouwen heeft in de euro en Europa, geen mens meer die gelooft in moslim-democratie, geen mens meer want het is klatergoud. Ik denk dat ik even moet passen, ik las een pauze in en ga plassen. Dat lucht op.
Fred24 okt. 2011Lees meer…

En toen was daar: de mens

hartenkreet
3,4 met 5 stemmen 97
...kwam de duivel daar nou bij, want je hoort heel vaak nu: dat is de duivel in mensengedaante....?

bewering
5,0 met 2 stemmen 144
Dat God de mens schiep naar Zijn beeld valt te betwijfelen. Menselijk gesproken is een kunstenaar immers nooit gelijk aan zijn kunstwerk. Het woord "beeld" in Genesis 1:27 zou daarom wel eens de betekenis kunnen hebben van "idee" en "gelijkenis" in 1:26 van "kunstzinnige voorstelling".

Doorsnee

hartenkreet
2,2 met 5 stemmen 353
...Oekel, Picasso en Dali, Jeroen Bosch, zij schilderden in woord en beeld de mens.
Fred26 jul. 2010Lees meer…

bewering
3,9 met 19 stemmen 271
Hij is een bevlogen mens hij 'twittert" zich een eind in de ruimte...

Ongehoorzaam

verhaal
4,0 met 1 stemmen 175
...meestal de hond of de muis is en dat was aan de mens duidelijk te zien, of je had een hondenkop of je leek op en muis door je spitse hoofd. Met nadruk zei hij, dat het niet voor alle gevallen van toepassing is, dus je kunt ook een hondenkop hebben zonder dat van reïncarnatie sprake is...

Allemaal ellende

column
2,0 met 1 stemmen 246
...dat er geklaagd kan worden dat al die oude mensen teveel kosten. Helpt niets meer dan volgt er vaak een humane hartstilstand. Ter geruststelling van pensioenfondsen: Als er effectieve geneesmiddelen tegen de kwalen van deze tijd worden gevonden zal de gemiddelde leeftijd maar met een paar...
Eelt 6 dec. 2012Lees meer…

bewering
4,4 met 19 stemmen 426
Als God de mens een vrije wil heeft gegeven, waarom is het dan dat de kerk de mens zoveel restricties oplegt? Het staat de mens dan toch vrij om die kerk te verlaten, want ook dat is een keuze uit vrije wil!
Meer laden...