Inloggen

Alle inzendingen over mens

3827 resultaten.

Sorteren op:

bewering
3.4 met 8 stemmen 133
De uitvoerende mens is steeds vaker slachtoffer van de administratieve mens.
T. Gendraats2 september 2010Lees meer…

Monddood gemaakt.

hartenkreet
1.2 met 4 stemmen 227
Zij heeft het hart op de tong. Zij is goudeerlijk. Zij zegt wat ze denkt: “Jij hebt niets bereikt, jij hebt niets te willen, jij denkt verkeerd, jij voelt verkeerd, ik blijf eeuwig van je houden ook al ben je een slecht meisje, jij moet weg”. Zij mag al die dingen zeggen, want wij moeten elkaar...

Verborgen Boeien.

hartenkreet
1.8 met 5 stemmen 146
...collie onder de zon: ‘Stel dat er geen mensen waren, wat dan? Ik wil wijsheid.’ ‘Van wijsheid word je eenzaam’, zegt Prediker.’ ‘Ja ik wil.’ Na een lange reis, als een boek vol woorden die zich als zand in de wind verstrooiden, gemanipuleerd in halve waarheden,...

bewering
2.0 met 9 stemmen 132
Ondanks alle ellende, pijn en verdriet wordt er door God niet ingegrepen. Een mooiere en socialere wereld ligt in de handen van de mens zelf.
Vedat Gok11 februari 2012Lees meer…

bewering
4.4 met 20 stemmen 431
Als God de mens een vrije wil heeft gegeven, waarom is het dan dat de kerk de mens zoveel restricties oplegt? Het staat de mens dan toch vrij om die kerk te verlaten, want ook dat is een keuze uit vrije wil!

bewering
3.2 met 14 stemmen 234
...maar dat ergeren, storen, irriteren, ba! Ik wens iedereen een VREDIG - 2014. En: MENS ERGER JE NIET ......ZO!
J.de Groot31 december 2013Lees meer…

Struikelingen

hartenkreet
3.5 met 8 stemmen 130
...Obstakels te over. God's creatie moet terug naar de fabriek, er klopt niets van want de mens is ziek. Ben helaas het bonnetje kwijt.
Fred28 september 2014Lees meer…

bewering
4.0 met 4 stemmen 445
Vreemde gedachte vind ik het, de veronderstelling dat iemand die mooie dingen kan maken, zoals een kinderboek, een moonwalk of een vioolconcert, dus ook een mooi mens moet zijn. Het kan samengaan, maar het hóeft niet. Soms is de maker van iets moois een onzettend grote lamstraal!

Doen wij het nu echt zo slecht?

hartenkreet
3.9 met 8 stemmen 210
...zijn of haar eigen denkvermogen en gevoel bezit: uniek is aan ieder mens. Mag ik dan zeggen: wij mensen maken veel fouten, maar doen we het nu echt zo slecht?
E van Dam8 januari 2009Lees meer…

Losse scherven

hartenkreet
4.5 met 11 stemmen 483
...bewaar het zorgvuldig, zij maken mij tot wie ik ben. Een man, een vader, een zoon, een mens, een schrijver in de pen.
De Hertog17 november 2010Lees meer…

bewering
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 152
...de Hel effectief een optie is. Het voordeel van dit christelijk geloof is echter wel dat ge er communicatief gewoon mens bij kunt blijven, want bij Allah moet ge eerst moslim worden en bij Jahweh eerst Jood...
Fabiola4 februari 2011Lees meer…

bewering
2.0 met 2 stemmen 437
De mens die genetisch vastligt, valt eerder in zonde dan de mens waaraan genetisch een steekje los zit.
Varifocus13 november 2011Lees meer…

bewering
2.8 met 25 stemmen 138
Kwaliteit zit in mensen, niet in systemen. Het systeem moet worden ingericht om deze kwaliteiten aan te boren. Laten we beginnen op de basisschool.
De Hertog17 februari 2012Lees meer…

Fragiel

dagcolumn
3.9 met 7 stemmen 149
...sterk, dapper, koen) in zijn gedicht MENS Mens is een zachte machine, een buigbaar zuiltje met gaatjes, propvol tengere draadjes en slangetjes .... Hoera we leven nog. En het regent nog. En we zijn gelukkig waterdicht. Op de hoek van de Plompetorengracht met de Molenstraat...
Ton Hettema21 februari 2015Lees meer…

Hoofdzaken 2

dagcolumn
3.7 met 6 stemmen 213
...Horigen? Geldhoeren? Piassen? Kweekplantjes? Imitatoren? Wassen neuzen? Idioten? Geconditioneerde Androids? Nee, we zijn MENSEN. Fantastische wezens met vrije wil en zoveel talenten dat je er een heel Universum mee kunt bevruchten..

Niet voor de Banghartigen

dagcolumn
3.1 met 8 stemmen 197
...het licht van de supermaan, dan besef je dat wij mensen geen flauw benul hebben van het ondoorgrondelijke mysterie van de wereld. En dat we daarop maar allerlei dingen hebben bedacht om ons af te zonderen, ons te isoleren van die onbeheersbare, niet aan onze wil en wapens te onderwerpen...
Ton Hettema19 november 2016Lees meer…

De kwetsbare mens

hartenkreet
4.5 met 2 stemmen 109
...om de warmte te begrijpen. De stille vriend, geruisloze makker. De kwetsbare mens is weer alleen.

Hoe blij maak je me?

verhaal
2.2 met 4 stemmen 241
...naar Arcen maken om te genieten van de thermaalbaden, maar dat zit er niet meer in. Echter wat er wel in zit is dat we volgende week met drie vrouwen naar de Soldaat van Oranje gaan en weet je, een mens moet iets te wensen hebben, logisch maar als je bedenkt hoe gelukkig ik vandaag gemaakt ben,...
An Terlouw5 november 2021Lees meer…

Inspiratie

dagcolumn
3.7 met 9 stemmen 196
...steeds lichter kunnen maken?.. Zouden ongeïnspireerde mensen wat geïnspireerde mensen uitademen inademen?..

De mens.

hartenkreet
3.2 met 4 stemmen 2.198
...in de chaotische verscheidenheid van de mens. Biologen zorgen ervoor dat het dierenrijk in al zijn facetten bekend is aan de mens maar hij grijpt niet meer in. De natuur regelt zichzelf. Zo wordt onze planeet gered door de natuur!

Geen mens meer

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 54
...van VI. Geen mens meer die vertrouwen heeft in de euro en Europa, geen mens meer die gelooft in moslim-democratie, geen mens meer want het is klatergoud. Ik denk dat ik even moet passen, ik las een pauze in en ga plassen. Dat lucht op.
Fred24 oktober 2011Lees meer…

En toen was daar: de mens

hartenkreet
3.4 met 5 stemmen 99
...kwam de duivel daar nou bij, want je hoort heel vaak nu: dat is de duivel in mensengedaante....?

bewering
5.0 met 2 stemmen 145
Dat God de mens schiep naar Zijn beeld valt te betwijfelen. Menselijk gesproken is een kunstenaar immers nooit gelijk aan zijn kunstwerk. Het woord "beeld" in Genesis 1:27 zou daarom wel eens de betekenis kunnen hebben van "idee" en "gelijkenis" in 1:26 van "kunstzinnige voorstelling".
Theo Loog14 januari 2009Lees meer…

Doorsnee

hartenkreet
2.2 met 5 stemmen 356
...Oekel, Picasso en Dali, Jeroen Bosch, zij schilderden in woord en beeld de mens.
Fred26 juli 2010Lees meer…
Meer laden...