Inloggen
voeg je column toe

Columns

Discriminatie

Lezers die denken dat ik nu ga schrijven over het doodschoppen van een grensrechter bij een tiener voetbalwedstrijdje hebben het mis. De woede die ik voel over deze gebeurtenis is te groot. Fatsoenshalve zou de redactie het stuk niet plaatsen en hoewel ik geen Multatuli ben zeg ik ook: 'Ik wil gelezen worden.' Wel vind ik het verbazingwekkend dat zoveel omstanders dit niet met een aantal mannen kon voorkomen. Ze lopen met uitgestreken koppen mee in een stille tocht dan hebben ze nog kans om met hun 'onschuldige' kop op de t.v. te komen.
Iedereen weet toch dat deze wandelingen geen enkel nut hebben. De misdadigers liggen heus niet huilend in een hoekje. Ze zijn trots dat ze zoveel aandacht krijgen. Had ik het maar voor het zeggen in dit land.
Echt gediscrimineerd worden de honden en hun eigenaars. Als een hond niet aan een lijn loopt wordt de baas bekeurd. Indien het dier alleen is wordt het meteen opgepakt en als de eigenaar niet vlug komt opdagen vermoord. Het baasje loopt dus braaf aan het ene eind van een lijn en de hond aan de andere.
Wanneer de beste vriend van de baas een fraaie bolus fabriceert moet de begeleider vlug dit product van hondendarmen oprapen. Hij loopt anders kans op een forse bekeuring. Financieel wordt hij toch al flink geraakt. Jaarlijks moet hij een flinke belasting betalen. Honderd euro is al niet eens veel meer.
Als de familie even zonder hun trouwe makker weggaat en deze droevig zit te huilen krijgt familie de hele buurt over zich heen. Burengerucht!
Als een hond zomaar alleen in de tuin van de buren staat, is de buurman vreselijk boos. Als de hond niet al te groot is, krijgt het arme dier een schop. De eigenaar natuurlijk een grote bek.
De katten en hun eigenaren zijn veel beter af. Ze mogen overal in iedere tuin schijten. Je pas gepote bloembollen weer uit de grond krabben. (ik bedoel natuurlijk de katten, niet de eigenaars). als je dan de drollen naar de eigenaar van de kat brengt, staat deze je stom aan te kijken. In mijn onschuld denk ik dan dat die uitwerpselen in goud veranderen als de baas ze ook een keer aanpakt.
Overal mogen die beesten het verkeer in gevaar brengen door stomweg onverwacht de straat over te steken. De eigenaar hoeft geen stuiver belasting te betalen voor al die ergernis, die zijn lieveling veroorzaakt. Veel van die beesten hebben niet eens een baasje. Ze zwerven rond en onnozele zielen zetten nog eten voor die krengen klaar. Zo komen er steeds meer. Geef ze niet te vreten dan maken ze misschien een eind aan de duivenplaag en zijn ze nog ergens goed voor.
Waarom nemen mensen zo'n arrogant dier in huis? Als je thuis komt zijn ze niet eens blij. Je Wordt hooghartig bekeken en ze lopen met geheven staart heen. Daardoor krijgt de baas een riant uitzicht op het beest zijn aars.
Mijn vriend werd deze zomer gesierd door een fraai blauw oog. Hij had de kat van de buren met een beetje water uit zijn tuin gejaagd. Een echte Hollander praat daar niet over, zeker niet als het object van zijn pugilistische activiteit een kop kleiner is en zeer beschaafd.
Mijn veel oudere broer heeft in de oorlog veel kat gegeten en verklaarde altijd dat het veel lekkerder is dan konijn.
Als je dus iets goeds wilt doen voor je arme buurvrouw, die door de staat net in leven gehouden wordt, ga dan op zwerfkattenjacht, slacht het beest humaan, ontdoe het van bontjas en kop, bereid het lekker en vervang de droge boterham van de weduwe voor een heerlijk 'konijn.' Haar kinderen komen vast mee eten. Ziet de stakker die patsers ook weer eens,
Zelf kan ik het niet doen; ik ben veel te zachtaardig. Van mij krijgt iedere kat of hond een liefdevolle blik en zo mogelijk wat lekkers.
Dat heb je met schrijvers, ze zijn veel te zachtaardig. Nu hoop ik de weduwe te trakteren en misschien te strelen. Dat moet ik echter maar afwachten want het is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Ze heeft teveel met ambtenaren te maken die haar belangen zo traag mogelijk behartigen.
Binnenkort schrijf ik mijn jaarlijkse kerstsprookje. Jammer dat Dickens me voor is geweest. Iedereen vindt vast zijn verhaal over die oude gierigaard Scroge veel mooier.

Schrijver: Eelt, 11 december 2012


Geplaatst in de categorie: discriminatie

2.0 met 2 stemmen 825Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)