Inloggen
voeg je column toe

Columns

Boek Papillon en foppe

Er is een film genaamd papillon over een onschuldige man die in een franse gevangenis zit en een maand eenzaam wordt opgesloten in een hol. De film wordt gespeeld door steve mcqueen een geweldige acteur en heel beklemmend gefilmd. Er is ook een boek van geschreven door de gevangene zelf. Er is ook een vervolg op als hij weer vrij is en dat boek heet banco en dat heb ik net tweedehands gekocht en in een ruk uitgelezen want hierin staan mooie verhalen geschreven en dat hij een boek schrijft dat wordt uitgegeven en een kassasucces is begin jaren zeventig in frankrijk.

Foppe is zelf ook een keer opgesloten geweest omdat hij zwaar overspannen was in zijn hoofd. Hij vertelde de psychiater dat hij de film had gezien waarop die zei nog erger dus als jij en gaf hem toen een pil en een diagnose. Ik ben echter weer gezond en schrijver geworden maar mijn stempel vergeet ik niet en levert me nu op dat ik in een begeleide woonvorm woon want hoe je het wend of keert ik kan mezelf niet helemaal redden in deze wereld maar heb toch een goed verstand.

Boeken die je raken en je bemoedigen door moeilijke situaties heen zijn er wel en dit is er een van en het geeft hoop dat er na slechte tijden ook weer goede tijden komen en dat het altijd erger kan en dat je er weer boven op komt en dat staat ook in de bijbel he. Dus mensen er komt ook weer een goede tijd aan al gaat het economisch even wat minder maar daar komen we na twaalf jaren van enorme welvaart ook wel weer over heen.

Uch foppe

Schrijver: foppe oostenbrug, 25 jan. 2013


Geplaatst in de categorie: literatuur

3,4 met 9 stemmen 1.126Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)