Inloggen
voeg je column toe

Columns

Abdicaties

Hoe haalt Benedictus het in zijn hoofd om af te treden? Hij is door God op die plaats gezet en moet blijven tot het de Heer behaagt om hem tot Zich te roepen.
Wat denkt zo'n paus wel. Hij moet een voorbeeld nemen aan zijn voorganger. Ziek en ellendig bleef hij de katholieken voorschrijven wat ze mochten doen en laten. Ondanks zijn deplorabele toestand bleef hij de plaatsvervanger. Zo hoort het.

Veel mensen verwensen zijn decreten en uitspraken. Als je echter het geluk hebt om al die hocus pocus te geloven, moet je ook offers brengen. Als de paus zegt: Seks zonder maatregelen tegen zwangerschap, zit daar een diepe wijsheid achter.
In de Derde Wereld wordt het overtollige kindertal vanzelf verminderd omdat de meesten doodgaan. God houdt misschien wel van veel onbedorven kinderzieltjes.
Voor de kinderen is het ook beter om dit hele leven over te slaan. Zo kunnen ze tijdens hun leven niet de kans krijgen om te zondigen en zo hun eeuwige zaligheid te verliezen.
Jezus zei ook: 'Laat de kinderkens tot mij komen', dat is toch duidelijk genoeg.

In de westerse wereld luistert vrijwel niemand nog naar de paus. Binnen enkele jaren wordt dit land alleen nog maar bewoond door bejaarden en allochtonen. De oudjes sterven van ondervoeding omdat de Moslims vinden dat zij geen steun aan mensen hoeven te geven die niet in Allah geloven. Zo wordt de hele wereld Mohammedaans. Is Allah dan toch machtiger dan onze God?

Lang geleden zongen Koot en Bie - toen de tv nog wel eens iets uitzond wat het bekijken waard was - 'Onze God is toch de beste, onze God is kampioen. Daarom zijn we hier in het westen relatief in goede doen'. Dat blijkt nu ook al niet waar meer te zijn. De regering doet haar best om de ouderen te laten verhongeren en hulpbehoevenden uit bedelen te sturen.
De grootverdieners worden gespaard omdat die anders ook nog uit dit land wegtrekken.

De abdicatie van mijn geliefde Beatrix vind ik ook niet juist. Ze is nog lang niet zo oud als de Engelse vorstin. Ze had best nog even kunnen doorgaan met de schertsvertoning die monarchie genoemd wordt. Nu zitten we straks met Willempie, die al dubbel en dwars heeft aangetoond, dat het een vergissing van God was om die knaap als eerste geboren te laten worden.
Het maakt niet zoveel uit, maar voor velen is het vertoon van de troon, de franje van Oranje, zoals Wim Sonneveld zei, nu eenmaal het hoogtepunt van hun nutteloze bestaan. Die sukkels zullen steeds opnieuw hun ideaal aan diggelen zien gaan.

Willempie kan niet schieten. Hij doet het echter wel op weerloze dieren, die daardoor nodeloos lijden.
Laat ik me maar niet te druk maken. Hij verblijft straks toch meestal in Argentinië, in de buurt van zijn aardige schoonouders.

Na mijn boek 'Als ik me ophang breekt het touw' ben ik nu bezig aan 'Meer verleden dan toekomst.' Deze titel slaat op de Oranjes. Het gaat gelukkig over wat anders. Het zal mijn derde boek wel worden, hoewel er al veel over die lui geschreven is. Het wordt echter een komisch boek over Willempie!


Zie ook: http://www.youtube.com/watch?v=WiIbevTlKIA

Schrijver: Eelt, 1 maart 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

1.6 met 18 stemmen 1.343Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Hendrik
Datum:
2 maart 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Beste Eelt, jouw hartenkreet over "Verwaande kwasten zonder empathie" heb ik met instemming gelezen.
Jammer genoeg kan ik dat niet zeggen van deze column. Het is toch verstandig van Benedictus om af te treden omdat hij heeft gemerkt dat hij geestelijk en lichamelijk niet langer tegen zijn taak opgewassen is?

Een paus moet leiding geven aan een kerk met wereldwijd ca. 1,2 miljard gelovigen en 412.000 priesters (gegevens uit 2010). Nog altijd is de invloed van de R.K. kerk enorm groot. Tot in de verste uithoeken van de aarde heeft ze haar netwerken en contacten. Een hoogbejaarde kan zo'n instituut niet goed leiden. Daarom zou deze kerk er goed aan doen om nu een veel jongere, progressievere paus te kiezen die de bezem haalt door vermolmde standpunten.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)