Inloggen
voeg je column toe

Columns

Brief aan Yolanthe

Vannacht heb ik over je gedroomd. Hoe krijgt mijn onderbewustzijn dit toch in godsnaam voor elkaar? Televisie probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Wanneer ik het internet afstruin, doe ik juist erg mijn best om te ontwijken wat er nu toch weer allemaal met je gebeurd is. Ik wil het allemaal niet weten. De koppen zijn echter vaak zo schreeuwend dat ze me blijkbaar toch te grazen nemen.

Ik had een coachingsgesprek met je. Jij was mijn coach. Tegenover elkaar aan een tafeltje. De wereld van de persoonlijke ontwikkeling is mij totaal niet vreemd, echter dat ik dit in de nacht aan jou koppel, is toch wel heel bijzonder. Het thema in het gesprek was ook niet nieuw voor me. Ik kan me zo ontzettend goed in iedereen inleven; maar mijn eigen weg vinden, vind ik nogal lastig.
Hierop reageerde je totaal ontspannen met ‘dan stop je daar toch gewoon mee?’ Ik haatte je meteen. Al mijn vooroordelen werden bevestigd. Toen ik aangaf dat dit nu eenmaal niet zo simpel is; ik heb tenslotte mijn leven lang niet anders gedaan, wuifde je dit als het ware weg. ‘Doen!’, zei je.

Lopend door het huis sorteerde ik mijn gedachten. Mijn ontbijt en mijn kop koffie. Waarom minachtte ik je? Waarom keurde ik je af? Dit zegt tenslotte alles over mij. Het antwoord bleek zeer eenvoudig. Omdat er een groot verlangen achter schuilt! Yolanthe, jij vaart je eigen koers gewoon. Op het oog, vrijwel zonder problemen. Eigenlijk wil ik gewoon iemand zijn zoals jij.

Nou ja, misschien iets meer zoals jij.

Schrijver: René Turk, 1 apr. 2013


Geplaatst in de categorie: idool

3,2 met 4 stemmen 229Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
2 apr. 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Dan kan die Yolanthe wel een strak shirt
dragen; toch maakt ze tegenwoordig zeker op mij
een ongelukkige indruk.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)