Inloggen
voeg je column toe

Columns

Rutte grootste fantast aller tijden

De Baron van Münchhausen was waarheidslievender. Onze Mark beweert dat zijn kabinet het beste is van na de Tweede Wereldoorlog. Veel dwazen zijn premier van dit land geweest, doch niemand heeft ooit beweerd dat zijn regering de beste was.
We hebben een collaborateur als premier gehad. Een ander liet toe dat zijn soldaten oorlogsmisdaden begingen. Er was het zowel negatief als positief legendarische kabinet Den Uyl. Uiteraard kan ik er nog meer noemen maar niemand zei dat een bijeen geraapt zootje dwazen het beste kabinet was.

Rutte is rijp voor een opname.

Lubbers was de beste na-oorlogse premier. Hij hield het ook het langste vol.
Deze grote politicus moest ook rigoureus bezuinigen, maar de gewone mensen werden zoveel mogelijk ontzien. Onder zijn bewind waren er geen voedselbanken noch hongerige AOW'ers. Hij ruimde de rommel van zijn voorgangers op.
Hij was als katholiek zelfs opgewassen tegen de in zijn tijd nog Calvinistische dictatuur.

Wat bezielt mannetje Mark om niet alleen op te scheppen, maar zichzelf zo op te blazen totdat hij uit elkaar spat?
Er komt helaas geen kabinetscrisis omdat de regeringspartijen weggevaagd worden als er nieuwe verkiezingen komen. Het onderlinge gekonkel gaat dus gewoon door.
De kompaan van Mark Samsom mag zich ook wel verhangen. Die is er in geslaagd om de laatste echte sociaaldemocraat uit de door hem geleide partij te pesten.
Met nostalgie denk ik aan de hekel die ik had aan die Rooie Rakker met zijn Robin Hood-complex. Jan Pronk die zo lang minister is geweest. Hij was een van de weinige eerlijke en trouwe politici. Nu Jan de Partij van de Armoe verlaat kunnen we niets anders doen dan alle fatsoenlijke mensen oproepen om deze laatste der rechtvaardigen te volgen.

Waarom blijft iedereen zo apathisch terwijl we leven onder een bewind dat ouderen geen goed pensioen gunt, waar ze lang veel voor betaald hebben. Dat jongeren werkloos maakt en naar het buitenland laat vluchten.
Waar misdaadcijfers gemanipuleerd worden. Een provincie van Duitsland. Dat zich leeg laat zuigen door andere Europese landen.

Stil maar, ik ben niet zo'n socialistische dwaas als Troelstra, die de revolutie uitriep en uitgelachen werd, maar treiter deze regeringskliek weg.
Maak die dwazen het leven tot een hel.

Schrijver: Eelt, 30 mei 2013


Geplaatst in de categorie: politiek

3.2 met 4 stemmen 279



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
31 mei 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Goed stuk.
Misschien leven we 'in een fantástisch Nederland.'
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
30 mei 2013
Ben het helemaal met je eens dat Rutte zo snel mogelijk in een dwangbuis moet en naar een isoleercel in een gesloten afdeling van een psychiatrische inrichting moet.
Maar hoe pakken we dat aan? Hij wordt omringd door een verdedigingslinie van evenzeer gestoorde gorilla's, die ons het daglicht niet gunnen. Zullen we Jan Pronk in commando-tenue op het Torentje afsturen?
Zelf stond ik ook bijna in de lift van die Toren van Pisa, dus zo moeilijk moet het niet zijn. Ik heb contact met diverse psychiaters, die graag willen meewerken.
Ik spreek je nog over de exacte datum, okay?...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)