Inloggen
voeg je column toe

Columns

Dokterspost bezorgt ziekenhuis patiënten

In het nabije verleden namen de dokters voor elkaar waar. Buiten werktijd gingen de zich niet goed voelende mensen naar de vervanger van hun huisarts.
De dokter kon rustig thuis blijven en de lijdende mensen belden de vervanger. In het weekend hield hij zelfs een uurtje spreekuur. De rekening werd verstuurd door de eigen huisarts. Een eenvoudig en effectief systeem. Bovendien kostte het niemand geld.
Dat mocht niet zo blijven. Het moest veel geld kosten en omdat de dokterspost een groot gebied moet helpen moeten de mensen langer wachten. Er komt dan ook veel agressie uit voort.
Een aantal dokters heeft (nog) geen eigen praktijk en verwerft zich zo een riant inkomen door de diensten van een echte dokter over te nemen.
Als de dokter naar een arme zieke toe moet heeft hij een auto met chauffeur die tevens assistent is ter beschikking. Natuurlijk, er moet toch geklaagd worden over de hoge kosten van de gezondheidszorg.

Helaas ben ik sinds februari in het bezit van een te grote prostaat.
Vroeger werd er gewoon het mes in gezet. Tegenwoordig moet de farmaceutische industrie ook een graantje mee pikken en schrijft de specialist prostaat verkleinende pillen voor. Volgens de bijsluiter mag je pas na een half jaar enig resultaat verwachten. Toch werd de katheter drie of vier keer verwijderd.
Met als resultaat: 's avonds of 's nachts een dokter van de dokterspost aan mijn bed, die de katheter maar weer inbrachten. Ik was zo gek om het verwijderen toe te laten. Mijn motto is: laat de pis zijn gang maar gaan. Als je niet kunt zeiken komt de dokter kijken.

Tot er op een zondagmiddag, nadat ik veel pijn geleden had, iets aan mijn bed verscheen wat mij van schrik bijna een hartinfarct bezorgde. Het moet iets vrouwelijks geweest zijn, het leek op een Trol. Na een uur mijn penis mishandeld te hebben, kwam zij tot de conclusie dat zij mijn piemel en katheter niet kon verenigen. Vlug bracht een vriend mij naar de spoedeisende hulp. Een gewoon meisje verloste mij van ongeveer 20 liter urine. Ik heb nu eenmaal een vrolijk karakter en zong op de terugweg opgewekt het schone lied 'Welk een vriend is onze Jezus.'

Na een paar weken viel de katheter er spontaan uit. Er moest weer hulp van de dokterspost komen. Wie schetst mijn schrik en verbazing toen dezelfde incompetente trol aan mijn bed verscheen. Ik vroeg nog of zij nu wel een katheter kon plaatsen en of zij misschien op haar man geoefend had.
Uit deze vraag blijkt weer wat een goedmoedige sukkel ik ben. Geen normaal mens wil die trol met een tang aanraken.
Na een uurtje sollen bleken er twee dingen: mijn penis was niet stijf te krijgen en het vreemde wezen kon nog steeds geen katheter plaatsen. Uiteindelijk frommelde zij de slang er maar in. Na haar vertrek kroop ik over de vloer van de pijn. De Trol moest terugkomen, zeer tot mijn misnoegen. Weer bleek mijn edele karakter. Ik liet haar weer mijn penis mishandelen. Toen ontstond er een hevige bloeding. Van het bloed dat ik verloor hadden drie grote bloedworsten gemaakt kunnen worden. Het monster belde vlug een ambulance. Goedmoedig liet ik haar ongedeerd vertrekken. Geestelijk zal ze wel een deuk opgelopen hebben, maar ze was al gek.
Twee dagen kon ik van zwakte nauwelijks zelfstandig lopen. Thans ben ik nog zwak en loop weer met een katheter.

De prostaat verkleinende pillen slik ik nog steeds. Over een paar weken moet ik een belastend onderzoek ondergaan, dat in februari al had moeten plaatsvinden. Wat zal die specialist een hoge bonus van de fabrikant krijgen.

Mannen, snijd liever zelf met een zakmes een stuk van je prostaat. Laat die prutsers verrekken. Een klacht indienen heeft mij tot nu toe niet geholpen.

Nog even en er komt echt agressie in het ziekenhuis.
Als je op beschaafde wijze geen genoegdoening krijgt, dan maar met geweld.
Mannen wees zuinig op je prostaat, laat ze verrekken met hun pillen en laat je gelijk opereren in het buitenland dan ben je meteen van het gedonder af en de gezondheidskosten worden minder hoog.

Als de dokters staken gaan er trouwens minder mensen dood. Dit is een aantal jaren geleden gebleken.

Schrijver: Eelt, 14 sep. 2013


Geplaatst in de categorie: ziekte

3,0 met 5 stemmen 199Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)