Inloggen
voeg je column toe

Columns

Poetin speelt voor Kerstman

Zijn strategiezetten zijn vaak verbazingwekkend, zoals die keer dat hij Obama voor schut zette in een Amerikaanse krant, maar nu slaat hij werkelijk alles door vlak voor Kerst ineens als een integer en vergevingsgezinde grootmachtleider duizenden gevangenen vrij te laten via een nieuwe wet, die velen kwijtschelding van straf schenkt, waarbij je je kunt afvragen of die überhaupt strafbare feiten hebben gepleegd.

Neem nu die aimabele, lief lachende Michail Chodorkovski, die meervoudig miljardair werd via een slimme oliedeal, maar zodra hij democratische tendensen ging steunen en aanstalten maakte om ook politicus te worden, werd Poetin benauwd en giftig, waardoor hij zijn vermeende rivaal maar zijn bewegingsvrijheid ontnam. Pikant detail: Michail mag zijn zieke moeder bijstaan. Ik zou bijna gaan geloven, dat Poetin een liefdevol hart heeft, zie aan mijn verwarring over deze plotselinge gedaanteverwisseling.

Maar ook al vertrouw ik hem nog voor geen roebel, ik ben wel zeer verheugd over het feit, dat de Pussy Riot-zangeressen Nadezjda Tolokonnikova en Maria Alechina binnenkort zullen vrijkomen. Even uitgaande van het meest positieve. Zien is geloven in Rusland natuurlijk. En ik verheug mij op de vrijlating van de dertig opvarenden van de 'Arctic Sunrise', wat eerdaags ook gaat gebeuren. Daarbij ben ik superblij voor al die anonieme werkkampgevangenen, die Godzijdank Kerst weer bij hun geliefden mogen vieren.

Sceptici zeggen dat Poetin dit doet, omdat hij geen zeikerig boegeroep wenst tijdens de Olympische Winterspelen, want sport ligt hem wel na aan het hart. Geen gekke ruil, denk ik dan. Ik neig er bijna naar om hem te bewieroken, maar ik hou mij historisch wijsgeworden nog kritisch in. Wat me vooral dwars zit, is dat sommige mensen op aarde denken dat ze vanuit hun arrogante neppositie het recht hebben om andersdenkenden zonder pardon van hun vrijheid te beroven, wat de eerste schertsvertoning is.

De tweede schertsvertoning maakten we onlangs mee, ook al deelt Poetin royaal cadeautjes uit, in wezen is het de massale vrijlating van onschuldigen, die jarenlang zijn mishandeld en uitgebuit, uitgehongerd en vernederd, murw gemaakt en geestelijk uitgehold. Zij vormen inmiddels geen enkel gevaar meer voor de geselende sado-masochisten van de machthebbers, dus maakt hun vrijlating voor de (politieke) cipiers geen donder uit. Genereuze schijnheiligheid dus! Plus, oplettenden, denk eens aan die vele duizenden, die wel gevangen blijven, want denk maar niet dat al die demonische werkkampen ineens leegstaan om er padvinders in te huisvesten. Bovendien, oplettenden, zal er na de Winterspelen wel weer verscherping van de dictatuurregels gaan optreden. Wat ik je brom!

Nee, die gewiekste wolf in schaapskleren heeft niets met de Ware Kerstgedachte, die laveert alleen maar voor eigen gewin!

Schrijver: Joanan Rutgers, 21 december 2013


Geplaatst in de categorie: psychologie

3.8 met 6 stemmen 825Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Marije hendrikx
Datum:
7 februari 2014
Email:
Maryama37hotmail.com
Je neemt me mee van euforie naar de ontnuchterende waarheid. Leest lekker weg.
Naam:
Nico Noorman
Datum:
23 december 2013
Email:
niconoormanhotmail.com
Mooie column.
Poetin: 'een gluiperd van het zuiverste water' zou Sonneveld zeggen.
Naam:
Jetteke
Datum:
21 december 2013
ja een rookgordijn aanleggen is waar menig politicus goed in is. Met de ene opdracht stelt hij mensen in vrijheid en aan de andere kant worden mensen al weer opgepakt wegens het uiten van hun mening of geaardheid.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)