Inloggen
voeg je column toe

Columns

Gezondheidsmaniakken

Na de Tweede Wereldoorlog was er natuurlijk ook geen Coca Cola te krijgen. De Edelgermanen hadden ons land leeg geroofd en iedereen had wel wat anders te doen dan aan deze verkwikkende drank te denken. Aangezien ik in de Tweede Wereldoorlog geboren ben had ik nog nooit deze pepdrank door mijn strot kunnen laten glijden. Wat een genot toen ik van een oom dit wonderlijke vocht kon drinken.

Eigenlijk schrok ik er een beetje van, het leek op iets wat onze huisarts voor elk kwaaltje voorschreef, maar het tintelde lekker op je tong.
Toen opa hoorde dat oom mij deze Amerikaanse 'rommel' had laten drinken kreeg oom een moeilijk half uurtje. Grootvader vroeg of oom door de ratten bezeken was. Coca Cola bevatte een giftige stof, die totaal ongeschikt was voor kinderen. Cafeïne heette die rommel en veroorzaakte dat de vermoeidheid verdween en was daarom voor die kleintjes ongeschikt. Slecht slapen kon het gevolg zijn.

Die rotzooi was ook aanwezig in koffie en thee, voor volwassenen verkwikkend, maar kinderen mochten er ook niet teveel gebruik van maken.
Ondanks alle commotie rond deze drank, maakte hij spoedig furore. Iedereen dronk het en gedijde er bij. Onschuldiger kon het niet.

Thans neemt de verkoop van deze drank af omdat er teveel suiker in zou zitten. Nú deugt suiker ineens weer niet. Decennia lang hebben de Hollanders donkere mensen als slaven gehouden, mishandeld en gedood om maar aan die kostbare suiker te komen. Veel nazaten van deze stakkers verkommeren hier en kunnen zich nauwelijks suiker veroorloven, hoewel dat spul nu op vaderlandse bodem wordt geteeld uit suikerbieten.
Voor den donder, nu wordt Cola weer in de ban gedaan. Terwijl er in die smerige frisdranken veel meer van die zoete rommel zit.

Waarom wordt er zo op onze gezondheid gepast? Je mag niet roken, drinken en obesitas hebben. Moeten we zo lang leven omdat die vampiers in Den Haag dan langer van ons pensioen kunnen stelen? Zij bemachtigen natuurlijk als eersten het elixer dat hen eeuwig laat leven.
De moderne slaven, die 100 jaar en ouder gaan worden om die parasieten in leven te houden zijn al geboren.

Schrijver: Eelt, 27 februari 2014


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.4 met 5 stemmen 99Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)