Inloggen
voeg je column toe

Columns

wat eeen democratie we mogen op mensenstemmen die we niet kennen

We mogen stemmen op een stel halve garen die niemand kent. Leve het Europese parlement.
Wat heeft die onzin voor nut? Dat hele Verenigd Europa is alleen maar in het leven geroepen om de rijke en machtige landen in de gelegenheid te stellen om de minder machtige landen leeg te zuigen en naar hun pijpen te laten dansen.
Voor een aantal niksnutten een prachtige gelegenheid om scheppen geld te verdienen.

Stem gewoon maar niet. Je hebt toch niets te vertellen. Zoveel landen tot eenheid smeden is onmogelijk. Elk rottig staatje heeft zijn eigen zeden en gewoonten en is niet bereid zijn folklore op te geven.

In de VS is het bijna gelukt. Daar kwamen avonturiers terecht van de hele wereld. Vooral veel godsdienstwaanzinnigen trof je er onder aan. Verder misdadigers, die aan de beul ontsnapt waren. Nog wat ander geteisem.
Europa heeft echter een heel andere geschiedenis. Elk landje heeft zijn eigen gewoonten en wil er geen afstand van doen. Zelfs in hetzelfde land kijken bewoners van verschillend dorpen en steden met minachting naar elkaar.

Legendarisch is de controverse tussen Amsterdam en Rotterdam. Dubbeldammers worden nog steeds woedend als zij Dordtenaar genoemd worden.

Lang zal het niet meer duren of heel Europa is islamitisch. Nog een paar aanslagen en we zijn zo ver. Niet gewapend kwamen zij, maar als zielige armoedzaaiers en vervolgde vluchtelingen. Heel slim.

De vrijheid van meningsuiting is in gevaar. Niet dat het zo verschrikkelijk is dat je niet mag zeggen wat je wil. Dan ouwehoer je gewoon over wat anders. Een mening die ergens op gefundeerd is heeft toch bijna niemand. Bovendien bestaat er geen enkele god. Tegen welke je ook aan zeurt, in de vorm van een gebed maakt niets uit. Als je maar denkt dat er geluisterd wordt ben je al opgelucht.

Het ergste van alles is dat we door de nieuwe machthebbers gedwongen worden om weer ouderwets aan het werk te gaan. Dat uitje naar de stembus zal ook door menige idioot worden gemist.

Wat heel prettig zal zijn: dat de vrouwen weer ouderwets in huis moeten werken.
Op die manier word ik nog voor- in plaats van tegenstander van een Verenigd Europa.

Schrijver: Eelt, 21 mei 2014


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2.6 met 7 stemmen 173Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Eelt
Datum:
23 mei 2014
Email:
a.renselaarsimpc.nl
Beste Rutgers, zeker is dat ik niets tegen moslims heb.
Onze landgenoten ergeren mij veel harder. Als straks de WK woeden, schaam ik mij voor mijn landgenoten, die zo gek doen voor een gewoon spelletje.
Hoewel ik het respecteer vind ik het van Moslims wel vreemd dat zij in de Moskee massaal hun kont presenteren aan Allah. Bekend is dat deze God niets van sodomie moet hebben.
Wat de gelovigen willen bereiken met dit obscene gebaar is mij niet duidelijk of zoeken zij kostbaarheden die uit de zakken van voorgangers zijn gevallen. Persoonlijk heb ik niets tegen konten ze zijn uitstekend geschikt voor defeceren.
Bovendien zijn ze soms mooi. Mijn hart gaat vaak sneller kloppen als ik een vrouwtje met twee van die mooie kadetten voorbij zie komen. Dat lekkers is nooit voor mij. Ik ben een lelijke, impotente oude penis. Een verstandige regering had mij allang laten liquideren. Men laat hier de mensen oud worden om zich blind te vervelen en vrijwilligers te beletten agressief te worden uit verveling.
Bovendien moet de regering een smoes hebben om de inwoners te blijven bestelen.
Die oude mensen zijn zo duur. De medici moeten ook werk hebben na hun dure studie. Bovendien is het fijn voor de rest van de bevolking om zichzelf te kunnen verheerlijken. Ze betalen het toch allemaal maar.
Joanan wat ben ik blij met je: een lezer die kan denken koester ik.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
23 mei 2014
Ik herken het. De aardige Turk, die mij al jarenlang Turkse pizza's verschaft, noemt mij ook steevast 'vriend' en één van mijn Marokkaanse buren noemt mij altijd heel respectvol 'buurman', terwijl de autochtonen mij negeren en amper een woord voor mij over hebben.
Ik had gelezen, dat islamieten geestelijk gestoorden als speciale godsnabijen zien, dus dacht ik dat, maar het ligt anders, ik ben net zo maatschappelijk uitgestoten als zij en dat is de ware toedracht, zonder overigens sneu te willen doen. Godsdiensten kunnen mij net als wat jij vindt gestolen worden. Dat islamitische, holle gepronk zeker. Allemaal schijnvertoningen, die onderdrukking in de hand werken. Weg met alle godsdiensten!
We kunnen elkaar de hand schudden, kameraad, en laten we doorzetten met ons vredelievende humanisme! Als satiricus meen je dus vaak het tegendeel van je keiharde beweringen! Ik begin je te begrijpen...
Naam:
Eelt
Datum:
21 mei 2014
Email:
a.renselaarsimpc.nl
Beste Rutgers, Natuurlijk zijn de meeste moslims keurige mensen. Veel kwamen me een aardigheidje brengen als ze op vakantie waren geweest. Als ik nu 'vriend' hoor roepen is het een Marokkaan. Bovendien heb ik er geen bezwaar tegen als heel Europa islamitisch wordt. Ik geloof toch nergens in.
Weg met al die godsdienstoorlogen.
Vergeet ook niet dat ik een satiricus ben. Ook
in het dagelijks leven.
Bovendien treiter ik graag. Ik kan er zelf ook goed tegen.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
21 mei 2014
Je stelt dat Europa binnen afzienbare tijd islamitisch is. Wat een zielig angstvisioen! Aanslagen van extremistische moslims zullen daar integendeel zeker niet aan bijdragen.
Zij (je scheert alle moslims maar even over één kam, wat maakt het jou uit, je zit immers lekker in je column!) kwamen Europa bezetten als 'zielige armoedzaaiers en vervolgde vluchtelingen', pardon?, juist die mensen zoeken een beter bestaan boven godsdienstwaan.
Ze hebben wat andere gewoonten, so what!, dat heeft je autochtone buurman ook! Heb je al eens een moslim bij je zien aanbellen, die als een Jehova-getuige je de koran wil opdringen? Ze willen gewoon hun eigen geloof belijden, dat is een universeel recht van de vrije mens, mister defence, wat er fout is aan hun geloof/doctrine/politiek wordt vanzelf wel duidelijk en gaat dan voorgoed de prullenbak in.
Wat meer flexibel, Eelt, je ziet echt teveel beren op de weg! Het zijn maar verstokte enkelingen, die als radicale moslims hun interpersoonlijke frustraties botvieren!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)