Inloggen
voeg je column toe

Columns

Reïncarnatie

Zoals ik herhaaldelijk medegedeeld heb ben ik alleen trouw aan mijn eigen mening.
Maar degenen die in wedergeboorte geloven zien over het hoofd dat er tot de negentiende eeuw op het hoogtepunt slechts twee miljard mensen op de wereld waren.
Thans zijn er meer dan zeven miljard. Waar komen die vijf miljard zielen vandaan? Hebben die eeuwen zitten wachten om voor het eerst geboren te mogen worden? Worden de mensen thans zonder ziel geboren? Als ik om me heen kijk lijkt dat me het meest waarschijnlijk.

De meeste mensen leven als beesten. Het leven zal hen een ziel moeten geven. Sla elkaar maar overhoop en voer maar oorlog.

De briljante joodse schrijver Pointl vertelt in een van zijn prachtige verhalen hoe hij een tijdlang met een buitengewoon valse en gemene kat heeft samengeleefd.
Tijdens een spiritistische seance wordt hem duidelijk gemaakt dat hij met de teruggekeerde Hitler samenwoont. Dringend wordt hem aangeraden om het dier te laten doden. Huilend voldoet hij aan die wens. Zodoende is hij de enige jood die Hitler heeft overwonnen en er nog wel eens om huilt. Pointl de grote kattenliefhebber.

Dat een mens als dier terug kan komen geloof ik al helemaal niet. Laten we echter aannemen dat het waar is en dat zij later weer terug komen als iets wat op een mens lijkt.
We gaan even speculeren dat het waar is. Zo komen wij onvermijdelijk tot de conclusie dat de Kaalkop een gifslang is geweest en de Gier een aaseter.
Louis van Gaal een vos en elk lid van de Partij van de Armoe fractie was een kraai.

De briljante en goedhartige voetballer Arjan Robben is domweg altijd een engel geweest. Deze man heeft niets dierlijks. Zoiets zeg ik hoewel ik voetbal verafschuw. Ik heb toch genoeg opgevangen om dit over Robben te schrijven.

Schrijver: Eelt, 16 juli 2014


Geplaatst in de categorie: dieren

3.1 met 7 stemmen 149Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Nita
Datum:
18 juli 2014
Ik heb deze column graag gelezen, met uitzondering van de eerste regel! Graag sta ik open voor andere meningen namelijk.
Ook ik hoop beslist dat er een leven na een leven is, want waar doen we het in hemelsnaam anders voor? Gemaakte fouten dienen hopelijk niet meer herhaald te hoeven worden.
Toch....we zien het wel en ik wil me nu graag storten op het hier en nu en dit vol beleven. Sommige mensen hoop ik ook echt niet meer niet tegen te komen ooit, heel eerlijk gezegd dan!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
16 juli 2014
Nee, geen enkel mens, hoe kwaadaardig ook, is zielloos. Veel zielen zijn verduisterd, dat ben ik met je eens. Blijkbaar zijn er heel veel zielen op zoek naar een aardse herkansing. Ik vermoed voor het merendeel jonge zielen, die nog heel veel moeten leren over elkaar liefhebben.

Gelukkig bestaat reïncarnatie, want anders zouden de meeste zielen kansloos ten onder gaan. Niet iedereen is al zover als Arjen Robben, hoewel, aardse bejubeling is geen vrijbrief en Robben dient wel het dualistische machtsspel voetbal, wat ook niet echt de vrede in de wereld bevordert! Kijk maar naar de misdadige supporters! De voetbalpsychologie deugt niet, want het promoot 'Alles of niets' en 'De beste wint', wat andere medemensen in het stof doet bijten. Dus roem ten koste van de ondergang van anderen. Dierlijk niveau. Niet echt humaan, verlichtend en verenigend. Robben kan wel eens een jonge ziel zijn, ook al oogt hij nog zo sympathiek!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)