Inloggen
voeg je column toe

Columns

Niet alles is wat het lijkt!

Waarheden zoals mensen ze zien, zijn niet altijd de waarheid zoals we het allemaal zo graag zien! Een leugentje om bestwil is tot daar aan toe maar de boel dusdanig verdraaien dat het jou alleen ten goede komt, is iets waarbij je juist na moet gaan denken. Weet je, als er nooit iemand liegen zou dan hoefde er nooit excuus te worden aangeboden.

Als mensen het altijd met elkaar eens zijn,wordt het een saaie boel, echter als je onwaarheden vertelt, als je de waarheid alleen maar zien wilt zoals JIJ hem ziet, zonder uitleg zonder betoog zonder alle partijen te horen, dan klopt er iets niet? Het is zo ongekend onvolwassen, zo vreselijk kleuterachtig gedrag! Het wellis/nietes spelletje willen spelen, zonder de hand in eigen boezem te (durven) steken!

Ik zag twee jongetjes bedremmeld met een kapotte voetbal en een gat in een raam, op straat staan, beiden vijf jaar oud! Ik vroeg, wie van jullie heeft dat voor elkaar gekregen? Twee knaapjes schoten in een huilbui, snot uit neuzen, tranen tot op hun shirtjes, en uiteindelijk werd het snikken wat minder, kreeg ik te horen WE DEDEN HET ALLEBEI.

Kijk en dat bedoel ik Jacob, je kunt nu wel over iedereen heenvallen, ik ken jou niet, jij mij evenmin, maar het had meer indruk gemaakt als je ook zelf je eigen medewerking aan de soap had laten meewegen in deze (onterechte) column. Je mag altijd je verhaal kwijt, maar dan moet het ook je eigen verhaal zijn en niet de halve waarheid! Best zonde dat je dat op deze wijze ventileert!

Die twee jongetjes wisten al heel jong dat "al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel"!

Schrijver: An Terlouw, 2 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: pesten

1.2 met 6 stemmen 249Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
3 oktober 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Een Yoga Meester nam zijn leerlingen mee het bos in en liet ze rondom een blad staan waarop die ochtend een grote dauwdruppel lag. Hij vroeg welke kleur de dauwdruppel had. Blauw, zei de ene leerling. Nee, rood, zei de andere. Niet waar, groen, zei nummer drie. Het is echt geel, zei nummer vier. Iedere leerling zag een andere kleur en ze kregen bijna ruzie om wie er gelijk had. Jullie hebben allemaal gelijk, zei de Meester. De kleur van de dauwdruppel wordt voor jou bepaald door de plek waar je nu staat. Afhankelijk van die plek, laat de zon jou een andere kleur zien als ze op de dauwdruppel schijnt. Zo is het ook met onze eigen waarheid. We zien altijd een kleur die weergeeft waar we op dat moment in ons leven staan.
Naam:
Ben van Haren.
Datum:
2 oktober 2014
Ba, wat een belerend schrijven.
Naam:
T. Petter
Datum:
2 oktober 2014
Mevrouw Terlouw u gaat volledig de mist in hier.
Verschil van mening is geen liegen. Alleen een ander inzicht.
Met zo'n voorbeeld hier neemt u gewoon een loopje met uw eigen woorden.

"al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel" !

Wiens waarheid?
De eigen waarheid?
De eigen beleving?
Is dát de waarheid?
Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
2 oktober 2014
Ben ik over iedereen heen gevallen? Ik ben me nergens van bewust. Heb ik mijn eigen aandeel verzwegen? Hou toch op.
Alles is begonnen met mijn kritiek op een heel slecht gedicht. Die kritiek was inhoudelijk, ik ben op de zwakste punten van het gedicht ingegaan. En met de dichteres zelf heb ik later goed contact gehad. Het zijn figuren om haar heen die vervolgens op een ontzettend domme manier tekeer zijn gegaan. En ik heb daar weer kinderachtig op gereageerd, dat was dom van mij. En nu is het over en uit met het gezeik. De kool is de sop niet waard.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)