Inloggen
voeg je column toe

Columns

Winnen

Niemand is vies van een beetje strijd. Al zeg ik het zelf: een spel of sport is zonder strijd zinloos voor mij.

Laatst kreeg ik in een gedachtegang over dit menselijke trekje. De bedoeling was niet om een gebruik in mijn systeem te krijgen, waardoor ik mijzelf kon veranderen. 'Strijd' zal met of zonder verklaring van herkomst, altijd deel blijven uitmaken van mijn leven.

En ineens besefte ik dus, waarom dit voor mij een natuurlijk trekje is.

Vele malen hebben mijn ouders verteld hoe ik ben gestart in het leven. Als te vroeg geboren baby mocht ik toch na een week al naar huis. Daar ging het wat minder met me. Ik stopte ineens met ademen. En niet zomaar, maar helemaal. Na veel paniek schijnt de dokter er op tijd bij geweest te zijn en ben ik uiteindelijk in het ziekenhuis beland. Daar speelde deze vervelende gebeurtenis zich nog vaker af. Ik heb meerdere malen moeten vechten voor het leven. Uiteindelijk is het goed gekomen. Ik ben opgegroeid, volwassen geworden en heb nu zelf kinderen.

Het deed me beseffen dat je niet altijd moet proberen jezelf te verbeteren. Het kan rust geven om je te realiseren dat je bestaan iets natuurlijks is. Hoe we als mensheid ook proberen de wereld te overheersen, de natuur blijft altijd de dienst uitmaken, ook al doen wij vaak ons best om dat tegen te gaan of te vergeten.

De natuur laat zich niet bijsturen. Accepteer dat en leef.

Schrijver: Gustaf Kreuz, 25 januari 2015


Geplaatst in de categorie: natuur

4.0 met 2 stemmen 130Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)