Inloggen
voeg je column toe

Columns

Waar Abraham de mosterd haalt

Abraham Moszkowicz: Wat te denken van die man en zijn ambitie om de politiek in te gaan. Puur opportunisme, maatschappelijke betrokkenheid of simpel winstbejag? Ik vind het een intrigerend gegeven. Op zijn Twitter account is in koeienletters een uitspraak van J.F. Kennedy te lezen.

“Only those who dare to fall greatly can ever achieve greatly”

Is dit een verwijzing naar zichzelf en wil hij nog een keer vlammen op hoog niveau of is het gewoon een ruggensteuntje in moeilijke tijden. Ik weet het niet. De uitspraak kan m.i. moeilijk op hem van toepassing zijn omdat de durf om te vallen nou niet bepaald op hem van toepassing is vind ik. Hij viel gewoon en dat had niets met durf te maken. Hij stortte ter aarde door een persistent vertoon van ”onhandig” gedrag om het eufemistisch onder woorden te brengen. Maar goed, als je dan eenmaal gevallen bent en ergens onder in de put rond dobbert dan is het een begrijpelijk menselijk streven om weer omhoog te krabbelen om zo te trachten het daglicht weer te kunnen aanschouwen.

Maar is de politiek in gaan gezien zijn verleden, een wijs besluit? Je moet jezelf toch wel eerst eens even stevig achter de oren krabben hoe geloofwaardig je eigenlijk bent om ook maar te hopen op enig succes op het politieke slagveld.
Op zijn twitter account meldt één van laatste tweets: ”Van mij mag Volkert van der Graaf terug de cel in en de sleutel gooien we weg”. Dat vind ik een boeiende uitspraak voor een ex-advocaat. Stel hij had Volkert van der Graaf destijds verdedigd en hij had het, als topadvocaat, voor elkaar gekregen om er een redelijk milde straf voor Volkert uit te slepen. Had hij dan diezelfde opmerking gemaakt? Hypothetische vraag uiteraard maar mag ik u in herinnering brengen dat dezelfde Moszkowicz er wel ruim belegd brood in zag in het verleden een man te verdedigen die veel meer dan één politieke moord op zijn geweten had namelijk de heer Desi Bouterse. Weliswaar ging het in die zaak niet over de ”decembermoorden” (Bouterse zelf spreekt liever over “decembergebeurtenissen”) maar over illegale handel in drugs waarvan Bouterse verdacht werd. Natuurlijk mag Moszkowicz verdedigen wie ie wil maar hij moet niet verbaasd zijn dat zo’n erfenis steeds weer zal opduiken en waarschijnlijk een belemmering zal zijn om, ook gezien bv. de bovengenoemde tweet in de relatie tot zijn omgang met Bouterse, hem als een geloofwaardig politicus te zien die het beste met het land voor heeft.

Maar goed als hij dan per se de politiek in wil dan moet hij nog een partij vinden die hem erbij wil hebben. Dat valt uiteraard niet mee gezien zijn verleden. Het afbreukrisico zal de meeste partijen ervan weerhouden om Moszkowicz binnen de gelederen op te nemen. Ze kijken wel uit. Maar...in Nederland is er altijd wel een partijtje te vinden die de man, om wille van zijn naamsbekendheid, een kans wil geven. Wat hebben we te verliezen en wie weet trekken we er wat stemmen mee moet de onderliggende gedachte zijn. Die partij heeft hij gevonden in de VNL, de club van de twee ex-PVV-Kamerleden Van Klaveren en Bontes. ”Voor Nederland” wie kan daar nou op tegen zijn. Bontes wellicht want die heeft inmiddels eieren voor zijn geld gekozen.

Op de valreep zie ik nog een interessante tweet van zijn hand: ”Ruim 7.000 asielzoekers in een maand gaat ons absorptievermogen ver te boven”. Mag zo zijn, Bram maar het gaat mijn absorptievermogen ook te boven dat jij serieus een politieke carrière ambieert.

Niettemin wens ik je succes maar mag ik je toch adviseren om je publiekelijk optreden m.b.t. tot mijn en je eigen welzijn te beperken tot RTL-Boulevard af en toe.

Alhoewel, in de politiek is alles mogelijk tegenwoordig.

Schrijver: Gaffelbaard, 25 sep. 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4,0 met 4 stemmen 145Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
25 sep. 2015
Sinds de acteur Ronald Reagan president van de USA werd, sta ik nergens meer van te kijken in de politiek. We zijn als klein Neder-land maar een zwaar moreel volkje. Die arme CDA-meneer - was hij niet staatssecretaris en heette hij niet de Vries - moest toch maar aftreden toen hij verliefd werd op een collega bij Defensie. Clinton werd de sigaar niet van het sigarenincident met zijn stagiaire - heette ze niet Monica. Zelfs in het preutse Engeland, waar men het Victoriaans tijdperk nauwelijks te boven is, overleeft de premier die iets in een varken heeft gestopt wat daar niet thuishoort. Maar in Nederland zoeken we net zolang totdat we iemand ergens op kunnen pakken. Vooral als het hen goed gaat. Brammetje ging het veel te goed. Grote sommen geld stroomden binnen. Alle criminelen wisten dat hij de beste strafadvocaat was. Natuurlijk deed hij gewoon zijn werk als advocaat toen hij Bouterse verdedigde. Maar de onhandigheid die hij in de administratie van zijn kantoor liet ontstaan, is natuurlijk aan hemzelf te wijten. Ook de verplichte nascholing die hij aan zijn laars lapte. Als je zó graag in de belangstelling staat, dan moet je wel zorgen dat dit soort dingen op orde is, want dan weet je toch dat er naar dat soort zaken gespeurd wordt. Hij is over zijn eigen ego gestruikeld. Wat dat betreft verkeert hij in de politiek in 'goed' gezelschap, want daar struikelen regelmatig mensen over hun eigen ego's. Je moet een beetje mediageil zijn om in de politiek te kunnen overleven. Op dat punt scoort hij zo enorm hoog, dat het me niet zal verbazen als hij straks die cowboy-acteur nog achterna gaat ook. Want op dat punt kunnen zelfs Geert W. en Peter R. de V. niet aan Bram M. tippen!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
25 sep. 2015
Inderdaad, die Brammetje Horlepiep probeert nu op politiek niveau groot geld te graaien en dat schijnt in het verlengde van mislukte grootgeldgraaiers te liggen, want die D. Scheringa meldt zich ook al aan. Mooi, die foto. Wie met pek omgaat...
Wat moet ons land toch met die pedante losers en recidive bedriegers, die alsmaar in de spotlights willen? Die Bram kan beter naar de toneelacademie gaan en die Dirk of Dick kan beter naar de schaapherdersopleiding gaan. Ik bedoel maar, laat ze eerst eens jarenlang in de leer gaan en niet vanuit hun arrogantie denken dat ze zomaar even kunnen switchen en een volgende rol kunnen bezielen. Ik word kotsmisselijk van die verwaande kerels, die jarenlang dagelijks in de meest dure restaurants hebben gesmikkeld, terwijl ze de boel ondertussen tot op het bot hebben opgelicht. Opsporing verzocht. Witte boorden criminelen. Boeven in chique maatpakken en met een vlotte babbel. Ik ben er klaar mee.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)