Inloggen
voeg je column toe

Columns

Toekomst

Waar ik me weleens aan zou willen wagen, is een kleine voorspelling van de toekomst. Hoe ziet het leven er over veertig jaar eruit? Ik heb eigenlijk geen idee en weet: deze voorspelling is even nutteloos als leuk. Want de kans dat ik er naast zal zitten, is een tikkie groter dan dat ik het goed heb. Maar mocht ik stampend met mijn wandelstok (ik wil later echt een wandelstok), op deze site staan te bonken en roepen: 'Heej.... Heeeeejjjj! .....Ik schreef het al!' Dan is dat natuurlijk een mooi toekomstbeeld.

Maar wat er zal veranderen heb ik me met een privé brainstormsessie ingebeeld. En u leest verder het resultaat! Een echte voorspelling voor de toekomst, van mijzelf.

Ten eerste (en dit is meteen een aardverschuivend snufje) denk ik dat stoeltjes en kinderzitjes op fietsen verdwijnen. Ik kan me gewoon niet inbeelden dat zoiets praktisch over veertig jaar niet is verdwenen. Ik denk dat in plaats (grappige woordspeling toch?) van de stoeltjes, kleine ballenbakjes en trampolines ontwikkeld worden. Daar kunnen kinderen op of in spelen, terwijl er wordt gefietst!

Echt.

Ten tweede denk ik dat de auto uitsterft. Ik denk dat we als levensechte 3D personages op ons werk zullen verschijnen. Er zijn al technieken om bijvoorbeeld een Conference Call Vergadering te houden waarbij iemand geprojecteerd wordt. Iemand die ergens anders is. En ik denk dat de kantoren van de toekomst vol met geprojecteerde medewerkers zullen zitten. Geen ochtendspits. Geen auto's.

Denkt u anders?

Ik denk ook nog dat er geen hypotheken meer zullen bestaan over veertig jaar. Volgens mij 'verhuizen' we elke drie maanden en betalen we louter nog huur. Eigenlijk worden wijken gevuld met huizen en appartementen die volgens een hotelconstructie worden bewoond. Elke week of maand kun je ergens anders gaan wonen, inclusief inrichting en meubels. Gezien de 3D werksituatie wordt afwisselender en flexibeler wonen belangrijker. We zullen veel vaker lijfelijk thuis zijn. En de afwisseling niet meer buiten de deur, maar in onze woning zoeken.

Dus.

Tot slot denk ik dat in een stad geen winkels meer zullen zijn. Shoppen doe je in mijn toekomst alleen nog virtueel. Alles wat besteld wordt, zal meteen geleverd worden en je nieuwe schoenen kun je een kwartier later aandoen.
Het verdwijnen van V&D (heeft u al iemand horen zeggen: 'Jammer hè, geen V&D meer?' Nee? Ik ook niet!) was slechts een begin.

Wat een heerlijk toekomstbeeld!

Nee, ik heb niets gerookt. En nee, ik heb ook geen overmatig alcohol gebruikt. Ik ben op vrije voeten en heb niks onder de leden. Ik had gewoon zin om de toekomst te voorspellen. En ik denk, dat ik dat vaker moet gaan doen. Eventjes out-of-the-box naar de toekomst kijken! Ik kan het u aanraden.

Het enige wat ik niet zeker weet is of de wandelstok ook zal blijven bestaan.

Schrijver: Gustaf Kreuz, 7 juli 2016


Geplaatst in de categorie: tijd

3.4 met 5 stemmen 199Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
9 juli 2016
In jouw toekomstvisie verdwijnen de automobielen geheel van het schrikbewindtoneel en dat juich ik net als jij van harte toe! Die krengen zorgen alleen maar voor milieuvervuiling en absurde, overbodige haastcrisissen! Ik zie in de verre toekomst weer volop ruimte voor paarden, die koetsen trekken, natuurlijke verplaatsingsmanieren.
Helaas is de meerderheid van de aardbewoners nog steeds niet bewust van de luchtvervuiling en andere vervuilingen, zoals door plasticlozingen en het dumpen van ander onafbreekbaar afval. De moderne weelde en massadecadentie leidt tot de ondergang van het leven op aarde. De luxe-artikelen en gemaksvoorwerpen maken de mens niet alleen zelfdestructief lui, maar doden eveneens het voortbestaan van het leven op aarde. Het kapitalisme is doorgeschoten en het grootschalige, domme volk volgt die destructieve waanzin slaafs. Ik ben bang dat de positieve krachten tenslotte tekort gaan schieten, omdat de stupide meerderheid de aardbol naar de barrebiesjes brengt!
Wég mijn oergeloof in de mensheid!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)