Inloggen
voeg je column toe

Columns

Geen enkel bezwaar

Vandaag is het onvermijdelijke gebeurd. Iemand noemde me oma. ‘Jij bent toch de oma van Maarten?’ klonk het. Even overwoog ik om ja te zeggen, kwam toen bij mijn positieven, zei luid en duidelijk: nee, ik ben zijn moeder’.
Vervolgens deed deze jonge vrouw, moeder van een nieuw teamgenootje van zoon, er een schep bovenop door te zeggen, dat zij in haar omgeving vrouwen kende, die ook jarenlang bezig zijn geweest om zwanger te raken. Dit is bij mij niet het geval, reageerde ik.
Om verdere suggestieve opmerkingen te voorkomen, zette ik het op een lopen. Ik zie je zo meteen langs de lijn’ riep ik vrolijk en beende richting kantine. 'Voetbalvereniging Weltevreden' stond er in krulletters op de gevel.

In de kantine annex bruin café (goede sfeer daar in De Bilt) zag ik T. ‘Ze noemde me de oma van Maarten’ het was eruit voordat ik het wist. En dat wil je met mij delen? grijnsde T. ‘Tja, zo jong ben je niet meer, Moon’. Jij ook niet Toon, antwoordde ik. En nam me voor er niets (nooit) meer over te zeggen.

Diezelfde middag kreeg ik de volgende confrontatie. De vader van een vriendje van zoon belde aan. We maakten even een praatje, voordat ik er erg in had, zei de vader u tegen me. ‘Uw man’ zei hij, om precies te zijn.

Ik deed wat je in zo’n geval het beste kan doen. Ik kocht boter, eieren, bakmeel, een zootje appels, en bakte een taart. Hij lukte bijzonder goed.
’s Avonds trok ik mijn kleren uit. ‘Wil jij met oma naar bed’ fluisterde ik in T’s oor. Gelukkig toonde hij geen enkel bezwaar.

Schrijver: Mohair
Inzender: monique Louis, 3 november 2016


Geplaatst in de categorie: tijd

4.6 met 8 stemmen 177Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
mohair
Datum:
3 november 2016
Haha! ik voel me gerustgesteld Joke;-) en grinnik maar hoor An...het enige wat (me) helpt.
Naam:
An Terlouw
Datum:
3 november 2016
Geweldig, gegrinnikt bij 't lezen...
Naam:
J.de Groot
Datum:
3 november 2016
Ach 'meisje' toch, -Heel Holland bakt- nu snap ik dat pas echt, men stopt alle rottigheid in die taart!

Maar ps. luister...veel kinderen zouden willen dat hun moeder hun OMA was, die zijn veel aardiger!
Nou zo weer goed meisje? -;)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)