Inloggen
voeg je column toe

Columns

Geloven voor Dummy’s

ik heb nog wat verkiezingsuitslag als gevolg van een allergie voor Erdogan. Ik moest eigenlijk ophouden over hem te schrijven, maar hij blijft een luidruchtige topic in de media waar je niet omheen kan.

Door de recente aandacht voor Nederlandse Turken wordt die voor de Nederlandse Marokkanen afgeleid. De negatieve interesse voor de laatsten hing samen met de levendige criminaliteit, voornamelijk onder jongeren. Het zoveelste incident op rij was in het Haagse zwembad “Het Zuiderpark”. Er is uitputtend bericht over handelingen die we voor de duidelijkheid aanrandingen noemen. Dat bevestigt het vermoeden, dat veel incidenten een component van seksuele frustraties bevatten.

De berichtgeving komt neer op fenomeenbeschrijving en jammeren over een andere cultuur. Niets verneem je over een historisch aspect, dat van invloed is op de cultuur. Allesbedekkende kleding straalt eeuwenoude frustraties uit. Het verbergen van een vrouwenlichaam stimuleert ongetwijfeld de fantasie van menig puberende Turkse en Marokkaanse jongen. Dat wordt schrikken in de huwelijksnacht als je je hele leven geen vrouwelijk naakt hebt gezien.

Juist daarom biedt een zwembad de kans om een tipje van de (overdrachtelijke) sluier op te lichten. Geen moslimmeisjes te zien, tenzij in burkini, dus dan blijven die halfblote Hollandse meiden over om je aan te vergapen. Die noem je dan “uitdagend gekleed” en sletten. Tast toe!

Sommige volkeren zijn warmbloediger dan het Nederlandse volk. In de landen van herkomst bestaat - naar Turken en Marokkanen zeggen - geen seksuele frustratie. Er wordt namelijk jong getrouwd. Met twaalf jaar gaan meisjes voor de bijl in rurale gemeenschappen. Omdat puberende jongens zo vroeg trouwen, lopen er geen hitsige jonge kerels over straat. Dat vrouwelijke lekkers zit thuis dienstbaar te wachten op hun kerel, waarmee als logisch gevolg samenhangt dat meisjes geen opleiding krijgen. Het is het een of het ander.

In het Westen gaan diezelfde meiden wèl naar school. Trouwen is pas aan de orde nadat ze hun studie hebben afgerond. Ondertussen gieren bij de mannetjes, die in dit land tegen hun traditie in ongetrouwd zijn gebleven, de hormonen rond. Ook als ze naar het zwembad gaan...

Elk jaar komt er wel een dertienjarig meisje na een familievakantie in Turlije of Marokko getrouwd terug. Veelal is de kersverse bruidegom een ouwe kerel. Wat daar verkeerd aan is, snapt men niet vanwege het lichtende voorbeeld, gegeven door de profeet Mohammed. We gaan in gedachten bijna 1400 jaar terug: Mo was al niet de jongste toen hij zijn lievelingsvrouw Aisha trouwde. Zij was hooguit een jaar of zeven. Bij mij in het dorp werd een kerel om dezelfde reden opgepakt!

Voor de rechtgeaarde moslim is er sedertdien niets wezenlijk veranderd. Zo doet het hardnekkige verhaal de ronde dat in de Koran staat dat vrouwen gesluierd moeten zijn. Daarover is geen passage te vinden! Er zijn relatief weinig mensen in staat om de Koran te lezen. Sowieso is het analfabetisme in de moslimwereld groot. Maar ook al krijg je het Arabische schrift onder de knie, je moet daarna ook de Arabische taal beheersen om de Koran tot je te nemen. Over vertalingen in eigen taal wordt afkeurend gedaan. Ik bijvoorbeeld heb de Koran in het Nederlands gelezen, wat door de ware gelovige toch als een tweedehandsje wordt gezien. Omdat de Turken thuis Turks en de Marokkanen thuis een Berberdialect uit het Rifgebergte spreken zit zelfstandig kritisch lezen van de Arabische Koran er niet in.

Niettemin worden er dingen beweerd over geloofszaken, “omdat het zo in het Heilige Boek staat”. Niet waar dus. Dat heilige geloof is gebaseerd op overleveringen. Vaak regelrechte verzinsels, die per familie nog kunnen verschillen. Neem nou het mysterie van de hoofddoekjes en andere lappen:

De profeet was eigenlijk een krijgsheer met een religieuze boodschap. De man had het maar druk met oorlogvoeren. Omdat hij tijdens zijn vele veldtochten geen oogje in het zeil kon houden op zijn aantrekkelijke kindvrouwtje Aisha maakte hij zich zorgen over toenaderingen door achtergebleven jongemannen. Daarom verplichtte hij haar om haar schoonheid te verbergen onder een sluier. Met nog zo’n ruim vallende lap, een soort van tent, werden alle lichaamsvormen goed weggestopt. “Un remède contre l'amour", een middel tegen de liefde.

In het christelijke Europa kon het nog gekker. Kruisvaarders trokken hun arme vrouwen een ijzeren broek met een slotje aan. De sleutel namen ze mee op oorlogspad.

Een sprong naar wat later in de geschiedenis: de tijd van het Ottomaanse Rijk. Het tegenwoordige Saoedi Arabië is zo’n 400 jaar door de Turken bezet geweest (tot 1917). De kennelijk licht ontvlambare soldaten van de Turkse bezettingsmacht werden onrustig bij het zien van fraaie Arabische dames. Ongunstig voor de discipline. De Turkse overheid verplichtte daarom de Arabische vrouwen een sluier te dragen. Plus zo’n tentdoek en er bleef niets erotisch over.

Voordat wij met een oordeel klaarstaan… De Nederlanders hebben een paar eeuwen de Indische archipel bezet gehouden. Op het eiland Bali (het enige Indonesische eiland waar de bevolking geen moslim is, maar een “lightversie” van het Hindoeïsme aanhangt) liepen van oudsher de vrouwen met ontbloot bovenlijf. Het Nederlandse bewind liet dat eeuwenlang voor wat het was, om plotseling in de 20e eeuw door preutsheid te worden overvallen. De dames moesten allemaal een hemdje aantrekken. Europese schilders haastten zich nog gauw in grote getale naar Bali om de laatste blote meiden op het linnen vast te leggen. Mijn vader, een matige zondagsschilder, bezocht daar de beroemde Belgische kunstenaar Adrien-Jean Le Mayeur de Merprès (1880-1958). Volgens pa had deze rond 1950 een pornado aan blote tieten in zijn huis hangen.

Het Calvinistische bevel om het betere bloteborstenwerk te verbieden, werd door de islamitische Indonesische overheid gewoon overgenomen. Nu blijkt dat handhaving van het verbod rammelt. In afgelegen Balinese dorpjes wordt tot op de dag van vandaag die luchtige traditie levend gehouden. Daar heeft Loes ze nog steeds los in de bloes.

Voordat u enthousiast een vliegticket koopt… u moet wel van antiek houden. Het betreft namelijk uitsluitend belegen dames, die hun oude gewoonte nog steeds hebben bewaard.

Schrijver: harrem, 25 april 2017


Geplaatst in de categorie: religie

4.0 met 4 stemmen 148Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
John van Riemsdijk
Datum:
17 november 2017
Ik was al koortsachtig op zoek naar de mogelijkheid om bepaalde reacties, alhier geplaatst, te 'liken'. Het zal de invloed van media als Twitter en Facebook zijn. Derhalve maak ik graag van de gelegenheid gebruik om, in mijn aldus geplaatste reactie, mijn waardering uit te spreken voor de stelling van dhr. Hettema en dhr. Rutgers.
Naam:
harrem
Datum:
9 juni 2017
Joannan R.:

Zoals vaker strooi jij pittige peper over het gerecht dat ik eerst heb geserveerd.

Overigens is het jammer dat ik je kruidige commentaar zo laat onder ogen kreeg, want je verdient een adequate reactie. Ik had je graag eerder bericht. Net zoals in mijn reactie aan Ton Hettema geldt hier dat ik geen mailtjes (meer) krijg als er reacties op mijn tekst binnenkomen. Vroeger wel, dus daar vertrouwde ik dan eigenlijk op.

Aangezien ik - niet vervuld van mijzelf – geen reeds geplaatste teksten stelselmatig over lees, mis ik uiteraard de daarbij geplaatste reacties. Dat vind ik - zeker in jouw geval – erg jammer, want ze zijn steeds de moeite waard te lezen…

Onlangs checkte of ik een bepaalde tekst niet eerder had geplaatst, anders was ik je interessante reactie niet tegengekomen. Ik blijf er naar uitkijken...
Naam:
harrem
Datum:
7 juni 2017
Ton H.:

Een wat late reactie op je zeer zinnige opmerkingen. Ik krijg al geruime tijd geen mails meer van nederlands.nl die attenderen op een geplaatste reactie. Dus ik kom hier op deze plek "at random" of bij toeval. Had graag eerder gereageerd a.v.:

Er is inderdaad iemand, die bliksemsnel na plaatsing zich keer op keer haast om de score lekker laag in te zetten. Nu bepaalt dat het geluk in mijn leven niet. Hij/zij doet maar als hij/zij daar vreugde aan beleeft. Maar ik ben wel verguld met jouw analyse. Ik weet nu, dat ik het me niet verbeeld.

Überhaupt lees ik – als ik ze althans niet mis om bovengenoemde reden – je (eerder) geplaatste reacties met grote interesse. Terechte opmerkingen neem ik graag mee in een volgend stuk.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
25 april 2017
Zo, harrem, je hebt je eerste politiek correcte ster al te pakken na 4 lezers! Iemand is er als de kippen bij om je af te straffen voor je openhartigheid, je subtiele, heldere taalgebruik, en je liefde voor het ontzenuwen van leugens en bedrog. De kuddes door achterhaalde en achterlijke opvattingen geïndoctrineerden (van wie er miljarden op deze Aarde rondlopen, van allerlei pluimage) wier denkvermogen al vroeg is geamputeerd, hopen dat de geestelijke vrijheid die zij hebben verloren niemand anders ten deel zal vallen..
Eens kijken of mijn 5 sterren voor je stevig onderbouwde betoog wat tegenwicht kan bieden.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
25 april 2017
Kortom: de islam is vrouwonderdrukkend, wat een gevolg van de mannelijke jaloezie en bezitsdrang is. Die zogenaamde religie heeft niets met de Levengever te maken en is de dood in de lustpot. Ondertussen weten we drommels goed dat juist bij die strenge islamieten veel aan sex wordt gedaan, net zoals bij de zwartekousengemeenschappen. In het geniep, weet je wel. Al dat vrome gedoe is walgelijke huichelarij en hypocrisie. En inderdaad gebaseerd op een nepprofeet, die in feite een moorddadige sadist en een zwaargestoorde pedofiel was. Chapeau, Harrem, alle sprookjesachtige geloofsterreur kan de pot op!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)