Inloggen
voeg je column toe

Columns

Bandjes kijken

‘What is this place?!’ Strijp S is het voormalige terrein van Philips in Eindhoven. Fabriekspanden zo ver als het oog kan zien. Philips is foetsie en Strijp S is overgenomen door hippe en creatieve mensen. En die houden van muziek. Dus stond hier vorige week oudgediende Bryan ‘Summer of 69’ Adams te spelen. Die Strijp S niet helemaal kon plaatsen.
Topset speelde de oude Bryan! 57 inmiddels maar beter bij stem dan ooit. Enthousiast speelt de band een best of set. Op de vraag ‘any requests?’ roept iemand uit het publiek ‘Radar Love!’ Waarna bassist en drummer meteen het bekende intro erin knalden. Een versie waar Golden Earring jaloers op kon zijn. Wat is het toch heerlijk! Met een biertje in de hand naar een bandje kijken, hoe simpel en relaxed kan het zijn.

Relaxter dan George Clinton wordt lastig. Jaren geleden stond ik met een vriendin in de oude Nighttown in Rotterdam naar een fantastisch optreden te kijken van de oude grootmeester van de funk. 1 grote jamsessie van een stuk of tien muzikanten, waarbij opviel dat George eigenlijk maar weinig deed. Te druk met het aftroggelen van joints van mensen uit het publiek. Die maar wat graag hun wiet afstonden. Dan kon je later toch mooi zeggen dat funkadelic George Clinton jouw joint heeft opgerookt!
Bij de Fun Lovin Criminals (hit scooby snacks!) in 013 in Tilburg was ik degene die alle wiet had opgerookt. Ik vond het een geniaal optreden weet ik nog, 1 van de betere. maar dat wilde de vriend die naast me stond niet geloven na afloop. Uberstoned, had ik het hele optreden niets gezegd, geen biertje gedronken en was zo wit als een spook. Of het echt een goed optreden was, geen idee, maar in mijn beleving fantastisch!

Waren alle optredens in de loop der jaren fantastisch?! Rammstein op Werchter vond ik helemaal waardeloos. Net als Metallica. Elke muzikale noot, elke stap die een bandlid op het podium zette was ingestudeerd. Spontaniteit nul. Ik moet toegeven dat we de enige leken die het niet leuk vonden. We stonden vrij vooraan bij Rammstein. Het duurde voor mijn gevoel zeker een half uur voordat we door de menigte van 50.000 enthousiaste mensen heen waren geworsteld. Die wilden juist allemaal naar voren!

Een festival blijft toch het toppunt van relaxed bandjes kijken. Je dag beginnen met the Dropkick Murphy’s, halverwege laat Snoop Dogg het hele publiek swingen op zijn vibes, tussendoor even een tukkie in het gras en de dag afsluiten met een knallend optreden van Korn! Ohja, daarna kwam Metallica nog echt afsluiten, maar toen waren we na een kwartiertje alweer weg.

Schrijver: Nico Vinkenman, 21 augustus 2017


Geplaatst in de categorie: muziek

3.2 met 4 stemmen 105Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)