Inloggen
voeg je column toe

Columns

Niemand weet, niemand weet

Gewoonlijk hangt het erom, of ik gelijk heb of niet. Soms niet, soms wel maar dat laatste is dan alleen omdat ik het al van tevoren wist, dus dan heb je al snel gelijk. Soms zit ik ernaast, dat is geen ramp want we hoeven niet altijd gelijk te hebben natuurlijk, echter: heb ik dus gisteren niet naar de conferentie gekeken, domweg omdat je van tevoren weet wat er komt. Nou is dat met een goede detective ook zo, ze lopen allemaal goed af, de dader wordt gepakt alleen duurt het een krap uur voor je erachter komt wie het gedaan heeft.

Nu weten we allemaal wie gisteren de hoofdpersoon was in het conferentiedrama, niks nieuws onder de zon dus. Tja ook dat wisten we al, we mogen weer naar buiten maar: het is net als in je jeugd: als je vroeger buiten speelde, te hard gilde of andere praktijken uithaalde dan moest je weer naar binnen. Tja luisteren kan geen kwaad natuurlijk. En luisteren doen we nu nog, trouwens al zou je niet luisteren dan nog vertellen de borden langs de kant van de weg, de pijlen in de winkels, de borden aan de deuren van diezelfde winkels je allemaal dat er regels kleven aan een winkelbezoek. Luisteren en lezen dus, als je gezond wilt blijven.

Let op een ander zodat ook die niet omkomt, maar dat is logisch, je hoeft niet met de hele wereld bevriend te zijn om erop te letten of gordijnen open zijn, open gaan, of te lang dicht blijven, nietwaar? Kleine moeite. We luisteren allemaal, laat ik nou maar niet die groep aanhalen die nog steeds niet weet wat luisteren en lezen betekent, want dan ben ik dagen bezig en daar voel ik niks voor, dus die groep mijden we, negeren we en lopen we met een boog omheen! Zo blijf je gezond. Want wij luisteren, lezen en volgen regels op.

Vullen de boel op met regels die we de laatste tijd ook naar binnen kregen en die waren helemaal zo vreemd nog niet, sterker nog die waren zo logisch dat we ze automatisch meenemen in ons ritme.

Dat helpt, denk ik maar het moet gezegd, we niezen ons te barsten, weten ook hoe het komt, dat dan weer wel. Er staat hier een partij vrouwelijke populieren, jaja, geen man erbij en dan krijg je van die ware vlokken explosies die onze wereld hier sneeuwwit maken, niet de koude sneeuw voor een winterpeen en hoed maar vlokken witte shit die ook nog zaadjes bevatten, die dan weer geen kwaad kunnen want niet ieder zaadje wordt een boom, omdat je een natte ondergrond moet hebben en tja, het is gortdroog nu, dus geen kans op een extra boom.

Alles is wit buiten, alhoewel binnen ook zo’n beetje want die zooi waait ook naar binnen natuurlijk. Niet denken dat hier nooit gestoft wordt, want dat gebeurt dus wel maar als je nu hier in de rondte kijkt twijfel je vast aan mijn woorden......
Maar de natuur gaat haar gang en de bomen hangen nog vol trossen dus we hebben er nog wel even last/plezier van...

Net als van alle regels, wetten, maatregelen en conferenties die ons elke week weer laten weten: op de goede weg te zijn maar: we zullen tot minstens 2022 problemen blijven houden met die onzichtbare vijand. Ondanks regels, ondanks vorderingen, ondanks dat we luisteren, lezen en opvolgen en weet je: als je jaren terugkijkt was er in 1920 eveneens een pandemie, de eeuw ervoor ook dus wie weet hoe lang dit duren zal?
Niemand weet niemand weet dat ik Repelsteeltje heet, zei het kleine figuurtje en dat is met dit niet anders, niemand weet.......

Schrijver: An Terlouw
20 mei. 2020

4,0 met 2 stemmen 61Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)