Inloggen
voeg je column toe

Columns

LAFBEKKEN

Steeds meer toont de politiek, en niet alleen de politiek, z’n ware aard – lafheid. De halve Kamer sluipt weg als er hoofdelijk gestemd moet worden, zodat er niet genoeg stemmen zijn om iets aanvaard te krijgen.
Heel kort geleden bleek het advies dat het dragen van mondkapjes in de ouderenzorg niet nodig was, wel degelijk puur gebaseerd was op schaarste.
De medewerkers en de ouderen hebben grote risico’s gelopen en er zullen daardoor slachtoffers zijn gevallen, vermoedelijk zelfs doden.
Iedereen verschuilt zich achter het advies van een ander – uiteindelijk komt iedereen er mee weg. Deze regering draagt verantwoordelijkheid voor deze slachtoffers/doden.

Volgens mij stapt niemand op. Wordt deze regering niet naar huis gestuurd. Er is amper echte stampij over geweest, althans niet zoals enkele jaren geleden toen er werd gelogen over een ‘weggeraakt, er nooit geweest zijnd’ bonnetje voor betaling aan een crimineel. De heren Opstelten en Teeven stapten op zoals het hoort – zij voelden zich en waren verantwoordelijk. Maar de huidige politici zitten vastgeplakt aan hun zetel, kortom lafbekken.

Zo werkt dat tegenwoordig, men schreeuwt wat en neemt het als het niet goed valt gewoon terug. Akwasi zegt sorry, niet zo bedoeld. Grapperhaus, zegt: sorry even niet opgelet. En dan die gevaarlijke, de jeugd misleidende ‘influencers’ , eigenlijk niet waard er aandacht aan te besteden.
Hun #ikdoenietmeermee, blijkt slechter te vallen dan gedacht. Ze snappen donders goed de invloed daarvan op hun ‘schnabbels’, en verwijderen het snel van internet.
Lafbekken, bedreven in de ‘sorrycultuur’, die zij weer leren van onze politici. Zoals kleine voetballers elkaar al een doodschop geven, omdat ze dat zien bij de profs.

Schrijver: catrinus
24 september 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.0 met 3 stemmen 105Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)